suria

Aznil Belum Bersedia Ke Konti

Aznil masih mengumpul kekuatan untuk meneruskan
Aznil masih mengumpul kekuatan untuk meneruskan
Aznil masih mengumpul kekuatan untuk meneruskan

KESEDIHAN kehilangan Allahyarham Din Beramboi yang menjadi teman pada setiap pagi dalam segmen Riuh Pagi Era di stesen radio Era amat dirasai rakan baiknya, Aznil Nawawi atau lebih mesra dengan panggilan Pak Nil.

Pengacara dan penyampai radio yang masih lagi bercuti itu mengakui sukar untak melangkah ke konti dan melakukan tugas yang kebiasaannya dilakukan bersama arwah.

Malah pihak Era memberi kelongaran kepadanya untuk mengambil cuti lebih panjang bagi memberi masa kepadanya sebelum kembali ke udara.

"Pemergian arwah masih saya rasai dan sehingga kini saya tidak tahu bagaimana ingin melangkah ke konti. Saya tahu hidup perlu diteruskan dan kini saya sedang mencari kekuatan untuk menempuhinya.

"Terlalu banyak kenangan manis bersama arwah yang saya sukar untuk dilupakan. Setiap kali nampak orang perut buncit, saya terbayangkan dia, bau minyak wangi yang dipakainya pun buat saya termenung teringatkan dia.

"Ciri-ciri yang ada pada arwah, sentiasa membuat saya rasakan dia masih ada. Buat masa ini saya belum tergamak lagi. " jelasnya ketika dihubungi mStar Online.

Selain itu, Pak Nil memberitahu bahawa dia diberi beberapa pilihan bagi meneruskan segmen pagi itu. Namun sehingga kini perkara tersebut masih belum diputuskan.

"Era bagi beberapa pilihan kepada saya iaitu sama ada mereka akan mencari pengganti untuk bersama-sama saya dan mulakan semuanya semula atau saya akan bergerak secara solo atau pun saya sendiri buat pilihan untuk tidak akan meneruskannya lagi.

"Dalam masa terdekat ini mungkin saya lebih selesa untuk bergerak secara solo, namun secara jujurnya saya ingin tumpukan kepada bidang pengacaraan di televisyen.

"Minggu hadapan mungkin perkara ini akan dibincangkan secara terperinci " ujarnya yang mengakui terlalu banyak termenung sejak pemergian arwah.

Ketika dihubungi publisis AMP radio network, Hani Azlan memberitahu belum ada keputusan tentang segmen pagi tersebut.

"Setakat ini belum ada apa-apa keputusan tentang keadaan akan datang, sama ada Aznil meneruskannya atau tidak.

"Kami akan berbincang perkara ini selepas Aznil kembali bertugas dan buat masa ini segmen pagi digantikan oleh Dina dan Along," jelasnya

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain

Duka dipecat Chelsea, Lampard luah rasa hati