SPRM sahkan tahan Bung Moktar, Zizie... didakwa Jumaat - Semasa | mStar

SPRM sahkan tahan Bung Moktar, Zizie... didakwa Jumaat

Datuk Seri Bung Moktar Radin bersama isterinya, Zizie Ezette.

SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada Rabu mengesahkan menahan Datuk Seri Bung Moktar Radin dan isterinya, Zizie Ezette.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Seri Azam Baki sewaktu dihubungi mStar mengesahkan penahanan ahli Parlimen Kinabatangan itu, bersama pasangannya.

"Ya, mereka ditahan untuk membantu siasatan kes rasuah," katanya, petang Rabu.

Bung Moktar ditahan pada pukul 10.50 pagi di SPRM Sabah manakala Zizie ditahan di SPRM Putrajaya pada pukul 11.15 pagi selepas mereka hadir untuk melengkapkan siasatan akhir berkenaan kes rasuah melibatkan Felcra, menurut satu kenyataan media yang dikeluarkan oleh SPRM.

Kedua-dua mereka memberikan kerjasama penuh kepada SPRM sewaktu ditahan dan dibebaskan selepas lebih kurang lapan jam kenyataan mereka direkodkan, dengan jaminan SPRM.

Kenyataan media SPRM juga mengesahkan telah mendapat izin mendakwa daripada Pejabat Peguam Negara bagi menuduh bekas Pengerusi Bukan Eksekutif Felcra Berhad itu dan isterinya di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur pada Jumaat ini.

Moktar dan Zizie bakal menghadapi pertuduhan mengikut Seksyen 17(a) dan Seksyen 28(1)(c) Akta SPRM 2009.

Bung Moktar , SPRM , tahan , rasuah , Zizie Ezette

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain