Rahsia buku kecil Tun M, “Jangan tunggu lama-lama, nanti lupa” - Semasa | mStar

Rahsia buku kecil Tun M, “Jangan tunggu lama-lama, nanti lupa”

Dr Mahathir menunjukkan buku catatan kecil yang sering dibawa beliau, ketika ditemui media Malaysia sebelum mengakhiri lawatan kerja siri kedua ke United Kingdom pada Isnin. Foto Bernama

LONDON: Tun Dr Mahathir Mohamad akan sentiasa membawa buku catatan kecil mana-mana jua dan mencatatkan nota dengan segera tentang tindakan yang perlu dilakukan anggota Kabinet.

"Saya catat masa itu juga. Jangan tunggu lama-lama, nanti lupa. Tulis apa yang boleh kita ambil tindakan," katanya kepada media Malaysia sebelum mengakhiri lawatan kerja siri kedua ke United Kingdom pada Isnin.

Dalam pertemuan dengan media Malaysia itu, beliau turut mengeluarkan buku nota kecil itu tetapi tidak membenarkan membaca apa yang tertulis di dalamnya.

"Depan pun bubuh (tulis), belakang pun bubuh," katanya sambil menyelak buku kecil berkenaan.

Beliau turut mempunyai catatan dalam buku kecil berkenaan ketika berada di London.

Dr Mahathir berkata, beliau akan membacakan catatan dalam buku berkenaan pada mesyuarat Kabinet, yang dipengerusikannya.

"Saya lihat apa yang perlu dilakukan, saya tulis nota di sini (buku). Bila mesyuarat Kabinet, saya sebutlah benda ini.

"Sebagai perdana menteri, saya bertanggungjawab secara keseluruhan, yang jalan tugas menteri-menteri. Saya kena beritahu menteri kalau ada sesuatu yang perlu diketahui menteri itu, supaya dia ambil tindakan," katanya. - Bernama

Dr Mahathir Mohamad

Artikel Berikut

Tun M kecewa Najib tak seperti bapanya

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Ibu Mawi meninggal dunia