Muhyiddin dibenar keluar hospital

SINGAPURA: Menteri Dalam Negeri, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah dibenarkan meninggalkan Hospital Mount Elizabeth di sini setelah selesai melakukan pembedahan dan menerima rawatan.

“Beliau akan berehat sementara bersama keluarga,” menurut Setiausaha Akhbar kepada Menteri Dalam Negeri, Hafiz Abdul Halim dalam kenyataan yang dipaparkan di laman Facebook rasmi Muhyiddin Yassin.

Hafiz mengucapkan penghargaan kepada semua doktor, jururawat serta staf hospital tersebut.

“Terima kasih juga kepada semua yang telah mendoakan kesihatan dan meluangkan masa melawat YB Tan Sri Muhyiddin Hj Mohd Yassin semasa beliau di sana,” katanya lagi.

Ketika di sini, Perdana Menteri Singapura Lee Hsien Loong turut melawat Muhyiddin selepas Timbalannya Teo Chee Hean melakukan kunjungan sama.

Terakhir pada semalam, bekas Perdana Menteri Singapura Goh Chok Tong turut menziarahi Muhyiddin.

Menteri Dalam Negeri itu selamat menjalani pembedahan mengeluarkan ketumbuhan pada pankreas yang dikesan pada tahap awal.

Muhyiddin mengambil cuti bermula 12 Julai untuk menjalani rawatan susulan dan dijangka bekerja semula dalam masa sebulan.

Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir Mohamad menjalankan tugas sebagai Menteri Dalam Negeri semasa Muhyiddin bercuti.-- Bernama 


Muhyiddin, Singapura

Artikel Sebelum

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain