14 Cedera Kemalangan Libatkan Bas Ekspres - Semasa | mStar

14 Cedera Kemalangan Libatkan Bas Ekspres

Seramai 14 orang termasuk 12 penumpang sebuah bas ekspres dua tingkat cedera dalam kemalangan di KM294.7 Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) arah utara. - Facebook/Art Mohd

IPOH: Seramai 14 orang termasuk 12 penumpang sebuah bas ekspres dua tingkat cedera dalam kemalangan di KM294.7 Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) arah utara sebelum Pusat Transformasi Bandar Gopeng pagi Rabu.

Ketua Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Simpang Pulai, S.Ganeson berkata kemalangan kira-kira 5.30 pagi itu melibatkan bas ekpres berkenaan dengan sebuah lori kontena dan lori membawa muatan kertas.

Beliau berkata pihaknya difahamkan bas ekspres yang membawa 12 penumpang sedang dalam perjalanan dari Singapura ke Ipoh.

"Kami menerima panggilan mengenai kemalangan itu kira-kira pukul 5.41 pagi sebelum 12 anggota masing-masing enam dari Balai Simpang Pulai dan Gopeng dikejarkan ke tempat kejadian untuk operasi menyelamat," katanya ketika dihubungi di sini, Rabu.

Sebaik tiba di lokasi, Ganeson berkata pihaknya mendapati 12 penumpang bas ekspres terbabit serta pemandunya mengalami kecederaan.

"Pemandu lori kentena juga cedera akibat tersepit, manakala pemandu lori selamat," katanya.

Semua yang cedera dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun untuk rawatan dan operasi menyelamat tamat kira-kira pukul 7.21 pagi. - Bernama

kemalangan bas ekspres

Artikel Sebelum

Sebuah Boeing Tanpa Kotak Hitam

Artikel Berikut

“Saya Tidak Tahu Perbuatan Itu Salah”

Lebih Artikel