suria

Kerajaan Pantau Banjir Di Perlis Dan Kedah - PM

Datuk Seri Najib Tun Razak
KUALA LUMPUR: Kerajaan memantau keadaan banjir di Perlis dan Kedah, serta menghulurkan bantuan serta merta kepada mereka yang terjejas di kedua-dua negeri itu.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kanak-kanak dan mereka yang berada di kawasan berisiko tinggi juga akan dipindahkan serta mereta.

"Saya ambil maklum mengenai keadaan di Kedah dan Perlis yang dilanda banjir kilat, dan berdoa semua di sana berada dalam keadaan selamat.

"Kerajaan akan memantau keadaan ini dan hulurkan bantuan dengan serta merta kepada mereka yang terjejas, terutamanya kanak-kanak dan mereka di kawasan berisiko tinggi yang perlu dipindahkan serta merta," katanya dalam status terbaru laman Facebook beliau malam Khamis.

Hujan lebat sejak tiga hari lepas menyebabkan banjir di beberapa kawasan di Perlis dan setakat ini, seramai 50 orang dari 12 keluarga telah dipindahkan ke pusat pemindahan.

Selain itu, lebih 1,000 penduduk dari lapan buah kampung di Changlun, Kedah terjejas akibat banjir berikutan hujan lebat sejak dua hari lepas.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain