Dr Mahathir Bertindak Di Luar Batasan - Hishammuddin - Semasa | mStar

Dr Mahathir Bertindak Di Luar Batasan - Hishammuddin

SEPANGGAR: Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bertindak di luar batasan apabila menghadirkan diri pada himpunan Bersih pada Sabtu kata Naib Presiden UMNO Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Ahad. 

Beliau berkata tindakan bekas perdana menteri itu tidak mencerminkan gesaannya pada 1998 untuk tidak menyokong demonstrasi jalanan.

"Bagi saya, beliau (Dr Mahathir) telah melanggar prinsip perjuangan yang beliau pegang selama ini. Tindakan beliau jelas bertentangan dengan nilai-nilai yang diketengahkan semasa beliau menjadi perdana menteri.

"Ketika zaman pentadbirannya, beliau secara jelas menyatakan bahawa demonstrasi jalanan bukan pendekatan untuk menyuarakan rasa tidak puas hati, apatah lagi menjatuhkan kerajaan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan UMNO Bahagian Sepanggar di sini.

Hishammuddin, yang juga Menteri Pertahanan, berkata Dr Mahathir tidak pernah disekat untuk menyuarakan pandangannya selepas persaraannya, tetapi tindakan beliau bersekongkol di pentas pembangkang semalam tidak boleh diterima.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Rakyat Pahang terima Sultan baharu