Tindakan Akan Diambil Terhadap Hasut Keganasan Termasuk 'Baju Merah' - KPN - Semasa | mStar

Tindakan Akan Diambil Terhadap Hasut Keganasan Termasuk 'Baju Merah' - KPN

PETALING JAYA: Tindakan akan diambil terhadap mana-mana pihak yang cuba menghasut atau menggalakkan keganasan, termasuk kumpulan anti-Bersih, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar.

"Kita akan ambil tindakan terhadap sesiapa yang melakukan provokasi terhadap pihak lain dan ini termasuk mereka yang dikenali sebagai baju merah," kata Ketua Polis Negara.

Khalid berkata, mana-mana pihak sama ada peserta Bersih 4.0 mahupun anti-Bersih akan berdepan dengan undang-undang sekiranya mereka terlibat dalam keganasan.

"Kita akan menjalankan tugas tanpa rasa takut atau pilih kasih," katanya ketika dihubungi pada Rabu.

"Keutamaan kita ialah keselamatan orang ramai. Kita tidak akan bertolak ansur terhadap sebarang tindakan provokasi atau keganasan," katanya.

Khalid turut mengingatkan orang ramai supaya tidak menyertai perhimpunan Bersih 4.0 pada hujung minggu ini kerana ia menyalahi undang-undang.


Artikel Sebelum

Umno Perlu Keluar Zon Selesa - Zahid

Artikel Berkaitan

Klik

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

Artikel Lain