Kemakmuran Felda Dinikmati Semua Pihak - Isa Samad - Semasa | mStar

Kemakmuran Felda Dinikmati Semua Pihak - Isa Samad

JERANTUT: Pembangunan pesat Felda bukan sahaja dapat dinikmati para peneroka malah turut dirasai masyarakat luar kawasan berkenaan.

Pengerusi Felda Tan Sri Isa Samad berkata, Felda kini menuju era transformasi dalam pelbagai bidang dan mampu menjana pendapatan serta meningkatkan taraf hidup peneroka serta masyarakat luar.

"Kejayaan Felda kini terbukti apabila penduduk miskin di kampung tradisional dan berhampiran tanah rancangan tersebut turut mendapat manfaat, misalnya menerusi Program Kampung Sejahtera Inspirasi Harmoni Felda (Kasih Felda) yang membantu membaikpulih rumah bernilai RM5,000 yang disalurkan Felda.

"Bantuan itu sekaligus dapat memberi sinaran baru kepada penduduk terbabit,"katanya berucap pada pelancaran program berkenaan yang dirasmikan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, di Padang Piol, di sini, Jumaat.

Isa berkata Felda akan melakukan yang terbaik bagi meningkatkan taraf hidup peneroka dimana Felda tidak boleh semata mata bergantung kepada sektor perladangan semata-mata selepas 56 tahun penubuhannya.

Felda perlu ditransformasi dan berubah kerana peranannya akan berterusan bagi kepentingan generasi akan datang, malah Felda perlu terus berusaha dan berubah supaya agensi terbabit lebih maju dan berdaya saing di peringkat global. BERNAMA

Artikel Sebelum

Jurujual Mati Ditembak Di Segamat

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ibu muda lahirkan bayi kembar tujuh

Sah! Empat penjuru PRK Semenyih