YPK Akan Taja Penerbangan 50 Pelajar Kembali Ke Mesir

KANGAR: Sebanyak 50 pelajar Perlis yang menangguhkan pengajian mereka di Mesir ekoran pergolakan di negara itu, bakal menerima penajaan penerbangan oleh Yayasan Pok dan Kassim (YPK) bagi meneruskan pengajian mereka apabila keadaan di negara itu kembali pulih.

Pengerusi YPK Datuk Seri Dr Shahidan Kassim berkata walaupun semua pelajar yang pulang ke Perlis berjumlah hampir 160 orang namun pihaknya tidak berupaya untuk menaja kesemuanya.

"Kami hanya menaja 50 pelajar dan selebihnya mungkin boleh ditaja oleh Baitulmal Perlis," katanya ketika ditemui dalam satu majlis perhimpunan 150 pelajar yang terpaksa meninggalkan Mesir baru-baru ini, di Kuala Perlis dekat sini malam Rabu.

Beliau yang juga anggota dewan undangan negeri kawasan Tambun Tulang berkata masa depan mereka perlu dibantu dan antara yang boleh dilakukan ialah menaja penerbangan mereka untuk meneruskan pengajian apabila keadaan di Mesir kembali pulih.

Sementara itu Yang Dipertua Keluarga Pelajar-pelajar Perlis di Mesir, Syed Aisam Syed Idris berkata ketika ditemui di majlis itu berkata beliau berpuas hati dengan tindakan pantas kerajaan membantu pelajar-pelajar di Mesir semasa kekacauan meletus di negara itu. -BERNAMA

Artikel Sebelum

UMNO Sabah Mahu "Sultan Sulu" Dipecat

Artikel Berikut

Artikel Lain