70,000 Petugas Jabatan Persekutuan Diminta Jelaskan Dasar Kerajaan

KOTA BAHARU: Kira-kira 70,000 petugas Jabatan Persekutuan yang berkhidmat di negeri ini diminta memainkan peranan menerangkan dasar-dasar kerajaan dalam menangani isu-isu semasa, termasuk penyelarasan subsidi kesannya kepada pertumbuhan ekonomi negara.

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, penjelasan itu penting bagi menepis tohmahan parti lawan yang menjadikan isu penyelarasan subsidi kononnya membebankan rakyat.

"Sebagai kerajaan yang bertanggungjawab kita sentiasa berhemah dalam menguruskan perbelanjaan kewangan negara. Ini selaras dengan dasar Model Ekonomi Baru yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, sebelum ini demi kebahagiaan rakyat dan negara," katanya.

Beliau yang juga Pengerusi Majlis Tindakan Pembangunan Negeri Kelantan berkata demikian kepada pemberita selepas berucap pada majlis perhimpunan Perkhidmatan Awam Persekutuan di sini pada Ahad.

Hadir sama, Pengarah Jabatan Perkhidmatan Persekutuan (JPP), Makhtar Mustapha dan Pengerusi Jawatankuasa Penyelaras Wisma Persekutuan, Wan Mohamad Sabri Wan Harun. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain