Aquino Mendahuluui Dalam Pilihan Raya Presiden Filipina - Dunia | mStar

Aquino Mendahuluui Dalam Pilihan Raya Presiden Filipina

MANILA: Benigno Aquino tenang dan yakin hari ini,untuk ditabalkan presiden Filipina yang baru selepas kiraan pilihan raya terkini menunjukkan beliau bakal mencatatkan kemenangan besar dalam sejarah negara itu.

Menurut Suruhanjaya Pilihanraya Filipina, Aquino, anak kepada tokoh hero demokrasi negara itu, sudah memperolehi 40 peratus daripada 30.4 juta yang dikira.

Suruhanjaya itu berkata, pencabar terdekatnya adalah bekas presiden negara itu, Joseph Estrada, yang ketinggalan selepas mendapat 25.4 peratus atau kekurangan 4.48 juta undi.

Sebelum itu, suruhanjaya itu mengumumkan 75 peratus daripada 50 juta pemilih yang layak keluar membuang undi dalam pilihan raya yang diadakan semalam. - AFP

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

Artikel Lain