suria

Real Madrid Beri De Gea £12 Juta Jika Kekal Di Man United

REAL Madrid khabarnya bersedia menghadiahkan sebanyak £12 juta kepada David De Gea jika pemain itu terus kekal di United untuk musim ini yang menjadi tahun terakhir dalam kontraknya.

Kelab gergasi Sepanyol itu pada mulanya ingin mendapatkan De Gea pada musim ini tetapi mengubah perancangan bagi menjimatkan bayaran pemindahan.

Manchester United sebelum ini meminta yuran perpindahan sebanyak £35 juta daripada Real untuk De Gea, namun kelab itu hanya sedia membayar £25 juta dengan alasan baki kontrak penjaga gol berkenaan dengan United hanya berbaki selama setahun sahaja lagi.

Jika itu berlaku, De Gea dilapor akan perlu menunggu sehingga akhir musim ini untuk meninggalkan Old Trafford secara percuma tetapi pada masa yang sama berhadapan dengan risiko akan 'dibekukan' daripada skuad utama selama semusim di atas keputusannya untuk 'bermain politik' dengan kelabnya itu.

Malah sekarang pun, dia sudah tidak diturunkan dalam dua perlawanan pembukaan musim kerana pengurus pasukan Louis van Gaal tidak yakin penumpuan De Gea berada bersama United ekoran dilema perpindahannya yang belum-belum selesai lagi.

Dalam usaha tawar-menawar daripada kedua-dua pasukan, United turut cuba mendapatkan pemain pertahanan Real iaitu Sergio Ramos yang menyatakan pendirian untuk meninggalkan kelab berkenaan.

Bagaimanapun, Real Madrid dengan pantas menawarkan kontrak baru kepada Ramos bagi memastikan pemain berkenaan tidak ke Manchester.


Manchester United, Real Madrid

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Man City Belasah Chelsea 3-0

Artikel Lain

Calon SPM MRSM Lipis dikuarantin