Melampau! Terima komen ugutan rogol, Diana Danielle akan ambil tindakan

Diana rasa terancam komen individu tidak dikenali.

ISTERI pelakon Datuk Farid Kamil, Datin Diana Danielle menganggap komen berbaur ugutan rogol yang dimuat naik seorang individu di media sosial sebagai tindakan keterlaluan.

Diana yang memuat naik status komen tersebut berkata, dia berasa keselamatannya terancam dan maruahnya diperkotak katikkan lelaki berkenaan.

"Saya bukan seorang pendendam tapi keselamatan dan maruah saya dipijak-pijak oleh lelaki yang ada latar belakang pengawal peribadi yang mendoakan kehancuran keluarga saya.

"Jangan menulis perkara seperti itu dan mengharapkan saya untuk mengabaikan potensi bahaya dan ancaman yang telah anda lakukan terhadap saya," ujarnya di Instaram pada Jumaat.

Diana turut memuat naik komen seorang individu yang menggunakan nama akaun Facebook Ismail Upahan yang mengajak netizen untuk merogol isteri Farid Kamil secara beramai-ramai.

Komen netizen yang dianggap sebagai ugutan dan mengancam keselamatannya.

Tambah pelakon Raisha itu, dia menganggap perkara itu sebagai gangguan seksual dan meminta keluarga lelaki berkenaan tidak cuba menghubunginya berikutan tindakan yang bakal diambil.

Diana berkata, perkara itu bukanlah sesuatu yang boleh dibuat main-main biarpun sekadar komen di laman sosial.

"Rogol perkara main-main ke? Jika orang tidak dikenali ajak orang ramai rogol isteri kamu dan ajak kamu bergaduh dan mendoakan kehancuran keluarga kamu, kamu rasa perlu untuk baik hati?

"Sedangkan perkara yang bukan masalah kamu pun kamu emosi!" ujarnya.

Rata-rata netizen menyokong pendapat Diana dan berharap aktres berkenaan membuat laporan polis demi keselamatan dia dan keluarganya.

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain