suria

[V] Redza Rosli tergerak hati mahu kahwin Bella Hanna, terus bawa isteri beli cincin - “Kami tak pernah isytihar bercinta”

PELAKON Redza Rosli mendedahkan dia dan isteri iaitu Bella Hanna tidak pernah menjalinkan hubungan cinta secara rasmi sebelum bergelar suami isteri pada petang Jumaat.

Redza atau Ahmad Redza Rosli, 32, sebaliknya berkata, hatinya tiba-tiba tergerak untuk melamar Bella menjadi isterinya ketika mereka keluar makan bulan lalu.

Ketika itu cerita Redza, dia mengajak Bella ke kedai emas untuk membeli cincin sebelum masing-masing meluahkan perasaan yang terpendam di dalam hati.

"Kami dah lama kenal, tiada tunang terus nikah. Kami pun tak pernah isytihar kami bercinta. Satu hari saya ajak dia pergi makan tapi waktu itu niat saya sudah lain.

NP-70

Redza mahu bawa Bella tunai umrah bersama.

"Saya terus ajak dia pergi beli cincin dan pada waktu itulah kami meluahkan perasaan di antara satu sama lain.

"Insya-Allah saya yakin Farhana Nabila (Bella) terbaik untuk saya," katanya kepada mStar.

Redza berkongsi perkara itu ketika ditemui sejurus selesai majlis pernikahannya bersama Bella di Forest Valley, Cheras, Selangor pada Jumaat.

ARTIKEL BERKAITAN: [V] Redza Rosli sah bergelar suami dengan sekali lafaz, pilih pelakon Bella Hanna sebagai isteri

ARTIKEL BERKAITAN: Redza Rosli tak mahu kejar glamor, enggan lagi fikir tentang cinta... "Kita ni hidup bukan selama-lamanya"

Redza sah bergelar suami kepada Bella atau Farhana Nabila Rosman, 28, dengan sekali lafaz dan pasangan itu dinikahkan sendiri oleh bapa pengantin perempuan iaitu Rosman Abdullah.

Bijak menyorok hubungan istimewa mereka, Redza berkata dia sebenarnya tidak gemar berdua-duaan dengan Bella.

Sebaliknya jika keluar bersama dia akan memastikan melaporkan semua gerak geri mereka kepada bapa Bella.

Insya-Allah saya yakin Farhana Nabila terbaik untuk saya.

REDZA ROSLI

PELAKON

“Saya tidak suka temu janji berdua-duaan, selalunya saya terus ke rumah mak ayah dia minta izin.

"Walaupun ajak pergi makan berdekatan kawasan rumah pun saya akan minta izin dan restu. Saya sendiri akan update ayah dia ke mana kami pergi setiap masa,” ujarnya.

Berkongsi mengenai perancangan bulan madu, Redza berhajat membawa isterinya menunaikan umrah apabila urusan kerja selesai.

NP-71

Redza dan isteri serahkan rezeki cahaya mata kepada Allah SWT.

Manakala soal anak pula, dia menyerahkan perkara itu kepada kuasa Allah.

"Perancangan bulan madu buat masa sekarang tak sempat sebab jadual kerja saya yang padat.

"Saya buat persiapan pernikahan ini pun ketika sibuk menjalani penggambaran malah kursus kahwin pun saya pergi masa cuti bulan lalu.

"Insya-Allah saya nak bawa isteri tunai umrah sebab kena berterima kasih pada Allah yang memudahkan urusan pernikahan kami dan anak kami serahkan pada rezeki," katanya.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain