suria

Tiga bulan pantang nasi, Ariff Bahran berjaya turun berat 10 kg... Mula jaga badan selepas ditegur dalam program live

Penurunan berat badan memberi kesan kepada aktiviti harian Bahran.

KESAN mengamalkan diet serta melakukan aktiviti senaman secara konsisten dalam tempoh tiga bulan, penyanyi Ariff Bahran berjaya menurunkan berat badan sebanyak 10 kilogram.

Menurut Bahran atau Muhammad Ariff Bahran Ahmad Azhari, 26, dia sangat menjaga pemakanan dan tidak mengambil hidangan berunsur nasi sepanjang tempoh tersebut.

"Syukur sekarang ini ada juga nampak perubahan dan ramai yang sudah menegur. Berat badan sebelum ini 87 kilogram dan saya berjaya turunkan sebenyak 10 kilogram.

bahran 2

Bahran konsisten menjaga pemakanan.

"Rakan saya iaitu As'ad Motawh yang menjadi jurulatih peribadi. Dia yang beri galakan untuk saya teruskan gaya hidup sihat.

"Selain senaman di gimnasium, saya juga tidak ambil nasi, cuma apabila hujung minggu atau ketika menghadiri majlis sahaja saya makan nasi," katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, Bahran juga berkata dia sering berkongsi aktiviti harian melakukan senaman sebagai galakan kepada orang ramai untuk turut menjalani gaya hidup sihat.

ARTIKEL BERKAITAN: Berat badan Ariff Bahran turun 9 kilogram, nekad diet sebab tiada stamina ketika menyanyi

ARTIKEL BERKAITAN: Baru tahu jantina anak kedua, Ariff Bahran mula ‘shaking’... Sedar tanggungjawab lebih besar

Tambah penyanyi ini, dia terpanggil untuk menurunkan berat badan selepas menerima teguran juri ketika menyertai program Famili Duo 2023 tahun lalu.

"Sebenarnya sasaran saya bukanlah hendak terlalu turunkan berat badan. Saya hanya mahu sihat dan dengan cara ini juga kita dapat elakkan risiko dapat penyakit.

"Sebelum ini saya pernah ditegur di hadapan orang ramai, dari situ saya berazam untuk ubah gaya hidup.

bahran 3

Bahran mahu sihat demi menjaga keluarga.

"Banyak perubahan yang dapat saya rasakan. Selain membantu dalam teknik nyanyian saya juga sentiasa segar dalam melakukan aktiviti harian," ujarnya.

Dalam masa sama, kesedaran untuk menjaga kesihatan juga timbul memandangkan dia dan isteri iaitu Amirah Syazwani Ridzuan bakal menyambut kelahiran anak kedua.

"Keluarga semakin bertambah, jadi saya kena sentiasa sihat agar boleh terus mencari rezeki.

"Saya bimbang jika jatuh sakit, siapa yang nak jaga keluarga," jelasnya.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain