suria

[V] Zizan Razak tiada masa bercinta, pernah minta ibu cari calon isteri 

SEPERTI lelaki lain, pelakon dan pelawak Zizan Razak juga menyimpan keinginan untuk menamatkan zaman bujang bersama wanita dicintainya untuk membina sebuah keluarga bahagia.

Zizan atau Mohd Razizan Abdul Razak, 39, bagaimanapun berkata, dia sukar mencari pasangan untuk dijadikan isteri kerana tidak mempunyai masa berkenalan dan menjalinkan hubungan cinta disebabkan jadualnya yang padat dengan pelbagai aktiviti seni.

"Mestilah ada (keinginan berkahwin). Saya pun ada nafsu. Saya pun nak berkahwin macam orang lain tapi masuk sahaja tahun baru, jadual saya penuh dengan pelbagai aktiviti sehingga hujung tahun.

"Saya tiada masa nak bercinta, kadang-kadang mak saya cakap nak (menantu) macam ini... tapi yang dia nak itu tak tahu ada dekat mana. Saya tiada masa mencari," katanya kepada mStar.

2. Zizan Razak

Zizan Razak tiada masa cari kekasih.

Zizan berkongsi perkara itu ketika ditemui di Malam Gala Polis Evo 3 di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Disebabkan kesibukannya itu, Zizan mendedahkan dia pernah meminta ibunya mencarikan calon isteri yang dirasakan sesuai dengannya apatah lagi usianya bakal mencecah 40 tahun.

ARTIKEL BERKAITAN: Zizan Razak kini lebih tenang bercakap soal jodoh, takut kisah cinta lama berulang... “Niat nak kahwin itu ada”

ARTIKEL BERKAITAN: Zizan Razak tak balik Terengganu, mula terbiasa sambut raya di ibu kota

Bagaimanapun kata Zizan, dia sebenarnya lebih selesa jika mencari sendiri calon isterinya kerana percaya perasaan suka dan cinta itu perlu berlaku secara semula jadi.

"Saya pernah minta ibu carikan tapi bila dia tunjuk gambar, saya kata nanti dulu sebab rasa janggal, berbeza kalau kita jumpa depan-depan," ujarnya.

Dalam pada itu, Zizan berkata, dia selesa hidup membujang kerana bimbang sekiranya pasangannya itu nanti tidak memahami kariernya sebagai pelakon dan akan menimbulkan masalah di kemudian hari.

ASTRO_1364

Zizan bimbang pasangan tak faham jadual kerja.

Jelas Zizan, dia bukan cuba mencari seorang wanita sempurna yang perlu mengikut kehendaknya namun mahu jadi seorang lelaki sempurna buat bakal suri hatinya agar dapat memimpin sebuah rumah tangga yang bahagia.

"Rasanya hanya ibu yang faham cara kerja saya, itu pun kadang-kadang sampai semingga kami tak berjumpa sebab saya sibuk. Ada masanya ibu terpaksa tunggu saya pulang untuk berjumpa dengan saya meskipun hari sudah lewat.

"Wantia mana yang boleh faham kerja macam saya ini? Mungkin seminggu dua dia akan kata tidak mengapa, tapi kalau ia makan bertahun, siapa akan tahan?

"Kalau ada peluang berkenalan dengan mana-mana wanita, saya akan kongsi tentang kerjaya saya dan personaliti sebenar saya dibelakang kamera. Saya nak seseorang menerima saya seadanya luar dan dalam," jelasnya.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain