suria

Shahrol imbau kenangan lepaskan kerja tetap demi jadi pelawak, beri pesanan ‘deep’ untuk Namie… “Paling utama restu ibu bapa”

Mempunyai pengalaman sama, Shahrol titip pesan buat Namie.

KEPUTUSAN Namie meninggalkan kerjaya guru demi meneruskan minatnya sebagai anak seni turut menarik perhatian pelawak Shahrol Shiro.

Kata Shahrol atau nama sebenarnya Shahrol Azizie Azmi, 38, tindakan Namie itu mengimbau kembali saat dia melepaskan kerjaya sebagai seorang penjawat awam di Jabatan Imigresen pada tahun 2013.

"Sedang membaca artikel mengenai pendatang baharu dalam industri komedi saudara Namie dari kumpulan Ubi yang baharu menjuarai Muzikal Lawak Superstar 3 (MLS3) semalam.

306141837_5976766842355518_4500249108087012121_n

Shahrol ketika bergelar penjawat awam di Jabatan Imigresen.

“Tiba-tiba terlihat gambar lama di tepi meja sewaktu saya berkhidmat sebagai penjawat awam suatu ketika dahulu.

“Bukan mudah berada di persimpangan tersebut, ada suara yang menyokong dan ada yang membantah tetapi stereng itu ditangan kamu. Boleh kamu terus, belok ke kiri, ke kanan atau patah balik ke belakang,” katanya.

Shahrol berkongsi mengenai perkara itu menerusi laman Instagram pada Sabtu.

ARTIKEL BERKAITAN: Bukan lagi seorang cikgu! Namie akhirnya mengaku sudah tinggalkan kerjaya guru, tolak tepi tohmahan ‘tak sayang pencen’

ARTIKEL BERKAITAN: Tinggalkan kerjaya guru selepas terjun bidang seni? Ramai nasihat Namie ‘Jangan terpengaruh, sayang duit pencen’

Juara program Raja Lawak musim keenam pada tahun 2012 ini juga mengakui bukan mudah membuat keputusan itu kerana ia membabitkan minat dan cita-cita.

"Bak kata sahabat saya, setiap orang pasti mempunyai mimpi dan cita-cita, sekuat apa pun kita cuba bunuh mimpi dan cita-cita kita, ianya tidak akan mati tetapi akan bangkit di usia tua dalam bentuk penyesalan.

"Hidup ini tak lama, biar sampai kita menutup mata pastikan tidak ada yang kita sesalkan. Do what we love and love what we do," katanya lagi.

Saya doakan beliau terus berjaya.

SHAHROL

PELAWAK & PELAKON

Dalam pada itu, Shahrol turut meninggalkan pesanan kepada Namie agar mendapatkan restu ibu bapa dalam segala keputusan yang dilakukan sekaligus mendoakan kejayaan pendatang baharu itu.

"Saya doakan beliau terus berjaya dalam apa jua yang ingin beliau kerjakan.

“Yang paling utama restu kedua ibu bapa dan jangan sesekali lupa pada yang maha esa. Percaya diri, percaya mimpi dan percaya proses," tambahnya.

299760927_621868982732164_5815862909485822851_n

Shahrol doakan kejayaan buat Namie.

Sementara itu, Namie dilihat membalas perkongsian Shahrol dan berterima kasih dengan pesanan tersebut.

"Terima kasih untuk kata-kata itu Abang Shahrol," tulisnya di ruangan komen.

Terdahulu, Namie atau nama sebenarnya Najmi Shahrudin, 26, mengumumkan sudah meninggalkan kerjaya sebagai seorang pendidik sejak Mac lalu.

Dia yang menyertai kumpulan Ubi yang turut dianggotai Fad Bocey dan Sharif Zero diangkat menjadi juara MLS3.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Shahrol Shiro, Namie, Ubi, MLS3, Penjawat awam

Artikel Lain