suria

[VIDEO] Azhar Sulaiman akui bukan mudah tegur anak, nak angkat rotan dah tak sesuai... Hanya mampu doa agar berubah

Video anak Azhar Sulaiman, Leona menari bersama rakannya mengundang kecaman.

APA saja yang dikongsikan oleh anak perempuan kepada pelakon Azhar Sulaiman iaitu Kasih Iris Leona di laman sosial pasti menarik perhatian netizen terutamanya penampilan yang dikatakan terlalu seksi.

Sudah menjalankan tanggungjawab sebagai bapa dengan menegur kesilapan, Azhar berkata dia hanya mampu berdoa agar anaknya berubah menjadi lebih baik.

ARTIKEL BERKAITAN: Dikecam tak pandai didik anak jadi Islamik, Azhar Sulaiman akan selesaikan sendiri masalah dengan netizen - “Lepas satu... satu lagi isu!”

Kata pelakon berusia 50 tahun ini, anak-anak yang sudah meningkat dewasa tidak sesuai lagi untuk dirotan dan perlu ditegur secara berhemah.

Azhar Sulaiman

Penampilan Leona dikecam netizen.

"Saya macam Kaza dan Normah Damanhuri... kami adalah ibu bapa, anak-anak kita bukan kecil lagi. Macam anak mereka pun dah besar juga. Sebagai ibu dan bapa, sudah tentu kita beri teguran.

"Tetapi apa sahaja yang kita tegur itu, bukan mudah... kita mengharapkan anak-anak akan fikir lebih jauh mengenai impak terhadap keseluruhan bukan hanya pada diri mereka tapi keluarga dan ibu bapa.

"Sebagai bapa, saya ambil tanggungjawab untuk menegur apa yang tidak boleh dilakukan. Tapi kalau dia masih lakukan, saya hanya berdoa semoga dia akan cepat berubah.

"Kita tak boleh merotan atau menjerit kepada anak-anak sekarang... apatah lagi mereka sudah besar. Jadi kita doakan yang terbaik untuk anak-anak," katanya kepada mStar.

Sebagai ibu bapa, sudah tentu kita beri teguran.

AZHAR SULAIMAN

PELAKON

Azhar ditemui ketika majlis tayangan dan pelancaran filem terbaharu berjudul Rompak yang diadakan di Dadi Cinema, Pavilion, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Sebelum ini, video Leona bersama rakannya sedang menari dengan memakai gaun ketat dan terdedah pada bahagian dada mengundang kecaman netizen.

Rata-rata netizen menegur gadis itu supaya mengingati agama dan tidak tampil dengan pakaian yang terlalu seksi.

Berkongsi mengenai perkembangan tiga orang anaknya, Azhar memberitahu mereka tidak akan mengikut jejak langkahnya dalam bidang seni.

Menurut Azhar, anak-anaknya mempunyai pilihan kerjaya sendiri dan kejayaan mereka juga atas usaha keras isterinya iaitu Chempaka Emalin Pahamin.

Azhar Sulaiman

Anak-anak tidak ikut jejak Azhar masuk bidang seni.

"Saya tak rasa anak-anak akan ikut jejak langkah saya masuk industri... Leona bakal menjadi seorang peguam, apa yang dia lakukan sekarang kerana ikut trend semasa orang main TikTok.

"Leona pun akan sambung belajar dalam bidang perundangan. Kembar dia pun dah mula bekerja. Kakaknya pula dah habis belajar dan mahu jadi ahli politik.

"Tiada anak-anak yang akan ikut jejak langkah saya. Bagi saya, isteri antara punca utama kejayaan anak-anak kerana ini hasil usaha kerasnya," ujarnya.

Untuk rekod, Azhar dan Chempaka Emalin Pahamin mempunyai anak kembar lelaki dan perempuan iaitu Kasih Iris Leona dan Andika Rees Pahamin serta anak sulungnya, Kasih Leia Ixora.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

@leonsmeonss toilet toks >>> @myruhhhh ♬ TIMBER DUCKHEAD EDIT - Duckhead Dj Kasur

Artikel Lain