“Kalau ikhlas beri tak perlu nak paksa macam-macam!” - Nadya Syahera hilang sabar didesak buat reviu makanan

Nadya menegur tindakan segelintir peniaga online mendesaknya membuat ulasan.

PELAKON Nadya Syahera meluahkan rasa kurang senang dengan sikap segelintir peniaga atas talian yang mendesaknya memuat naik ulasan makanan yang telah diberi.

Menurut Nadya, tindakan peniaga online itu menyebabkan dia hampir hilang sabar sehingga tidak berminat untuk berurusan dengan mereka.

"Awak dah sedekah makanan dekat orang tapi janganlah berjuta kali mesej tanya dah makan ke, dah makan ke apa ke?

ARTIKEL BERKAITAN: Janna Nick rimas peniaga online desak buat IG review - “You all pun kena ikhlas bagi... bukan harap balasan posting”

"Kalau ikhlas memberi tak perlu nak paksa macam-macam kat orang. Nanti daripada orang tu baik hati nak review ke apa terus turn off tak selera dah nak review," katanya.

Nadya meluahkan pandangannya itu menerusi ruangan Instastory pada pagi Ahad.



Nadya menulis luahan di Instastory.

Sebelum ini aktres Janna Nick turut meluahkan rasa yang sama dan bengang dengan sikap segelintir peniaga yang mendesaknya membuat ulasan meskipun tanpa bayaran.

Sementara itu, kata Nadya dia terpaksa menjelaskan mengenai perkara itu kerana kerap kali menerima pertanyaan sama daripada peniaga online.

"Maaf sister mengadu dekat sini! Faham awak berniaga kita bekerja yang tak tentu masa.

"Sabar itu indah sis, lama-lama orang duduk mesej bertalu-talu minta update, lama-lama hilang sabar juga tau," ujarnya.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Nadya Syahera

Artikel Berkaitan

Klik

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain