Mizz Nina reda jika auratnya masih jadi tontonan umum... “Dah minta YouTube buang video-video lama”

Mizz Nina pernah hubungi pihak YouTube untuk membuang video lamanya namun gagal.

ISTERI kepada penyanyi Noh Salleh iaitu Mizz Nina memberitahu dia sudah menghubungi pihak YouTube untuk menghapuskan video-videonya di platform itu ketika bergiat aktif dalam bidang seni.

Mizz Nina atau nama sebenarnya Syazrina Azman, 38, berkata dia menganggap ada hikmah disebalik apa yang berlaku dan reda jika video tersebut masih dapat ditonton umum.

"Saya cuba menghubungi pihak YouTube untuk minta buang video-video muzik saya sebelum ini. Tapi malangnya tidak berjaya.

"Tapi saya anggap saja mungkin ada hikmah disebalik apa yang berlaku," kata Mizz Nina kepada mStar.


Mizz Nina anggap ada hikmah disebalik apa yang berlaku.

Mizz Nina ditemui ketika majlis sidang media dan upacara menandatangani perjanjian usahasama antara IntoTaqwa & AMAL (Malaysia Airlines Berhad) di Avenue K, Kuala Lumpur pada baru-baru ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Kalau dulu menyanyi, kini mengaji... Mizz Nina lebih tenang tanpa fikir kerjaya seni

Penyanyi yang pernah popular menerusi lagu Around The World ini mengambil keputusan untuk memakai hijab pada 2013 dan kehidupannya berubah semenjak penghijrahan tersebut.

Dalam pada itu, Mizz Nina menjelaskan dia tidak mempunyai hasrat untuk kembali dalam bidang nyanyian semenjak sudah berhijrah ke arah yang lebih baik.

Menurut Mizz Nina, dia mahu lebih memberi tumpuan kepada kerja amal dan dalam pada masa yang sama juga ada menyimpan hasrat untuk menerbitkan buku.

Mizz Nina tidak berminat untuk menyanyi semula.

"Sekarang ini memang saya dah tak minat pun nak menyanyi nak buat persembahan. Perasaan tu dah tak ada dan walaupun di rumah atau dalam bilik air pun tak ada.

"Sebenarnya sebelum saya berhijrah ini pun, saya dah rasa malas nak buat persembahan. Tapi saya sangat berminat dalam meluahkan perasaan dan berkongsi pendapat menerusi penulisan.

"Saya suka menulis dan berkongsi di laman sosial. Saya memang ada perancangan untuk terbitkan buku tapi tak berkesempatan untuk menyiapkan lagi," ujarnya.

Sebelum ini, Mizz ini pernah berkata keputusannya untuk melakukan penghijrahan besar dalam hidupnya bukan sesuatu perkara yang mudah.

Mizz Nina, Noh Salleh

Artikel Berkaitan

Klik

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Artikel Lain