suria

"Tolong eh Fathia! Kita kena selalu belajar, kalau tak boleh ditegur tu yang susah" - Tunku Hanis

Tunku Hanis memberi nasihat kepada rakan baiknya, Fathia Latiff.

NAMA pelakon Fathia Latiff sentiasa mendapat perhatian ramai kerana sering terpalit dengan kontroversi sejak akhir tahun lalu.

Sebagai rakan baik, pelakon Tunku Hanis, 28, memberitahu walau apa pun yang berlaku dia sentiasa akan berada di belakang Fathia.

Menurutnya, kontroversi yang melanda Fathia merupakan teguran Allah supaya pelakon drama Kipas Belum Mati itu mengingati-Nya.

"Susah senang sama-sama! Tak kira apa yang berlaku saya sentiasa berada di belakang anda! Allah tengah duga kau supaya kau tahu DIA sayangkan kau. Dan itu saja cara nak buat kau / kita ingat DIA.

ARTIKEL BERKAITAN: Heboh Fathia buka tudung, Emma Maembong di celah kangkang abang menteri


Sebagai rakan baik, Tunku Hanis sentiasa berada di belakang Fathia.

"Mana mungkin DIA tak tahu hati budi kau cuma perangai tu saja sikit eh! TOLONG EH FATHIA! Tak apa, kita manusia kena selalu belajar yang tak boleh ditegur tu yang susah!

"Bila manusia tegur sebab sayang tetapi dihina dicaci diumpat digosip diperli. Tak apa! DIA akan datangkan teguran dari DIA! Macam aku, selalu tak dengar cakap orang, sekali DIA tegur habis!" katanya.

Tunku Hanis atau Tunku Norhanis Tunku Salman yang kini sudah berhijab memberi kata nasihat itu dan memuat naik foto bersama Fathia menerusi laman Instagramnya.

Terbaru, Fathia telah dikecam gara-gara video seorang wanita berambut pendek yang dipercayai dirinya sedang berkaroke telah tersebar di laman sosial.

Tunku Hanis kini sudah berhijab.

Dalam pada itu, Pelakon Memori Cinta Suraya ini berkata, semakin meniti usia dewasa, semakin dia mengagumi Allah dan menyedari kehidupan perlu disulami ujian.

Baginya, seseorang yang tenang dan sabar dalam setiap dugaan dan mempunyai hati yang bersih pasti akan dapat mengharungi apa sahaja cabaran yang dilalui.

"Semakin saya dewasa semakin diri mengagumi setiap inci kerja tuhan dan tiada yang benar melainkan yang benar iaitu hidup yang tiada ujian seumpama hidup tidak dipedulikan tuhan.

"Orang yang sentiasa tenang dan sabar dalam setiap dugaan dengan hati yang benar-benar bersih pasti menang!

"Korang hentam dia dengan puluhan batu pun @fatiyalatiff tetap sahabat saya! Dia pun nak potong pendek juga! Lagi elok tutup saja senang cerita!" ujarnya.

Tunku Hanis, Fathia Latiff

Artikel Berikut

Artikel Lain