suria

Aweera Hidup Mewah Atas Usaha Jadi Artis

Aweera bakal bergerak dengan kumpulan baharunya Perweera.
PETALING JAYA: Penyanyi Aweera menjelaskan kehidupan selesa yang dilaluinya sekarang adalah usaha kerasnya sendiri dalam industri hiburan tanah air.

Aweera atau nama sebenarnya Nasharul Aweera Noriyissham, 25, berkata, biarpun wajahnya kurang mendapat perhatian atau muncul di televisyen, namun tawaran untuk melakukan persembahan masih lagi berjalan sama seperti dahulu.

"Alhamdulillah hidup kini lebih baik dan berjalan lancar. Biarpun jarang keluar televisyen, tawaran persembahan saya sama sahaja seperti dulu.

"Apa yang ada adalah rezeki daripada Allah dan ia merupakan hasil usaha keras saya sendiri selama bergelar artis, bukan daripada pihak lain," ujarnya.

Aweera diminta mengulas tentang gaya hidupnya yang kini dikatakan lebih mewah berbanding dahulu. 


Kereta mewah yang dimuat naik di laman instagram Aweera.

Baru-baru ini, penyanyi ini sering berkongsi beberapa keping gambar kereta dan motor mewah di laman sosial yang mana terdapat kenderaan dipamirkan adalah miliknya.

Pada Julai 2013, Aweera pernah diiystihar muflis oleh Jabatan Insolvensi.

"Saya muat naik gambar di laman sosial bukan bermaksud untuk riyak, ia sekadar suka-suka. Sejak saya jadi artis saya hanya pakai kereta buruk sahaja dan kereta itu masih lagi ada saya simpan kerana banyak berjasa.

"Kereta ini baru sahaja saya beli dengan duit yang saya kumpul, ia memang kereta idaman sejak mula menceburi bidang seni, Alhamdulillah sekarang baru dapat," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Aweera berkata dia kini sedang dalam proses mencari metarial untuk lagu baharunya.

Dia juga dalam perancangan untuk menubuhkan sebuah kumpulan dengan nama Perweera tidak lama lagi.

"Sekarang sibuk kumpul metarial untuk single baru saya dan InsyaAllah saya akan bergerak secara berkumpulan semula dengan nama Perweera.

"Saya juga masih dalam perbincangan dengan syarikat rakaman saya Sony Music untuk projek tersebut," ujarnya.

Selain itu, Aweera yang kini melebarkan sayapnya ke bidang lakonan baharu saja tamat dengan drama bersiri Inikah Cinta minggu lalu.

Dia juga sudah bersedia untuk menjadikan kerjaya lakonan sebagai salah satu sumber pendapatan dalam industri selaian bidang nyanyian.

Aweera

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain