Amelina Tidak Akan Menyanyi Sampai Tua

Amelina

PETALING JAYA: Penyanyi Amelina menyifatkan kerjaya nyanyiannya yang baru dibina hanya bersifat sementara sahaja memandangkan dia tidak berniat untuk terlibat dalam dunia nyanyian sehingga ke usa tua.

Amelina atau nama sebenarnya, Nurazlina Amir Sharifuddin, 40, berkata, muzik dangdut yang dibawakannya itu tidak sesuai untuk dinyanyikan apabila dirinya berusia lebih 50 tahun.

"Rasa tak manis pula apabila dah tua-tua, saya masih menyanyikan lagu-lagu dangdut.


"Kerana itu saya anggap yang saya tidak akan menyanyi selama-lamanya. Tetapi buat masa sekarang, saya perlukan industri (muzik) kerana ia menjadi sumber pendapatan saya bagi membesarkan anak-anak," katanya kepada mStar Online.

Sementara itu, Amelina bakal muncul dengan sebuah album tidak lama lagi  mengetengahkan muzik dangdut yang lebih segar.

Katanya, dia akan menggabungkan elemen muzik dangdut lama dan baru supaya peminat-peminatnya tidak berasa janggal dengan konsep muzik yang dibawakan.

"Sebelum ini untuk single lagu pertama, Ah Ah, yang disusun dengan muzik yang lebih segar, peminat-peminat menyukainya tetapi mereka lebih sukakan versi yang asli.

"Kerana itu, pada album baru akan datang, saya masih lagi mengekalkan konsep muzik dangdut dahulu dengan suntikan  yang lebih segar," ujarnya.

Amelina

Artikel Berikut

Klik

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Artikel Lain