Pembekuan Akaun: Bekas Pengurus Zizan Razak Perlu Bayar RM20,000 - Hiburan | mStar

Pembekuan Akaun: Bekas Pengurus Zizan Razak Perlu Bayar RM20,000

KUALA LUMPUR: Hasrat bekas pengurus Zizan Razak iaitu Marina Juki untuk menghalang pembekuan akuan syarikat pengursan artis Wire Fame Entertainment Sdn Bhd gagal sebaliknya wanita berkenaan perlu membayar kos sebanyak RM20,000.

Hakim Datuk John Louis O'Hara dalam keputusannya mengarahkan Marina selaku plantif membayar kos mahkamah kepada Maybank Islamic Berhad (Maybank Islamic) sebanyak RM10,000 selaku defenden pertama dan jumlah serupa kepada Zizan sebagai defenden kedua.

John Louis sebelum itu membenarkan permohonan Zizan untuk membatalkan saman bekas pengurus pelawak itu berhubung pembekuan akaun syarikat berkenaan selepas pihak plaintif gagal untuk membawa tindakan undang-undang terhadap Wire Fame Entertainment Sdn Bhd selaku defendan ketiga seperti mana diperuntukkan mengikut Seksyen 181 A (1) Akta Syarikat 1965.

Plaintif juga gagal membuktikan penderitaan yang ditanggung akibat pembekuan akaun berkenaan seperti mana didakwa kepada mahkamah bagi mengukuhkan kes berkenaan.

Bekas pengurus, Marina Juki.

Marina pada 30 September 2014, memfailkan saman ke atas Zizan atau nama sebenarnya, Mohd Razizan Ab. Razak, 31, Maybank Islamic Bhd. (Maybank Islamic) dan Wire Fame Entertainment Sdn Bhd defendan ketiga.

Terdahulu pada 14 Januari lalu, Marina berjaya memperoleh perintah injunksi sementara untuk menghalang pelawak dan pelakon itu daripada menandatangani sebarang kontrak baharu dan membuat sebarang endorsement dengan stesen televisyen berbayar, Astro atau mana-mana produksi lain sehingga injunksi kekal didengar.

Injunksi sementara secara ex-parte (sebelah pihak) itu dikeluarkan oleh Hakim Hassan Abdul Ghani di Mahkamah Sesyen di sini.
Zizan Razak , Marina Juki , Wire Fame

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Caliph Buskers Sangkal Mula Bersikap Sombong

Artikel Berkaitan