Kilafairy Terima Kritikan Dibandingkan Dengan Hanez Suraya - Hiburan | mStar

Kilafairy Terima Kritikan Dibandingkan Dengan Hanez Suraya

Kilafairy (kiri) dan Hanez Suraya akan membawakan watak yang sama iaitu Nisa dalam teater Projek Kahwin Jun depan.
PETALING JAYA: Pelakon Kilafairy sudah bersedia untuk menerima sebarang kritikan dan diperbandingkan lakonannya dengan pelakon pilihan pertama Hanez Suraya yang turut berlakon dalam teater Projek Kahwin. Ia bakal akan dipentaskan pada 6 hingga 14 Jun depan di Panggung Sari, Istana Budaya.

Bagaimanapun, Kilafairy atau nama sebenarnya Syakila Nisha Jangir Khan, 22, berkata, sebagai pendatang baharu dalam industri hiburan, dia menganggap ia sebagai satu cabaran kepada dirinya.

"Perkara pertama ketika menerima tawaran ini ialah bersedia terima kritikan dan akan diperbandingkan dengan lakonan Hanez Suraya.

"Tetapi saya anggap ia sebagai cabaran, kalau tak bagus, saya akan cuba lagi dan perbetulkan kesilapan pada masa akan datang," katanya kepada mStar Online.

Katanya, dia turut mengakui menerima tawaran untuk beraksi di pentas Istana Budaya sebagai satu peluang dan landasan untuknya lebih dikenali.

Dia turut mengakui, teater ini juga sebagai laluan untuk dia belajar tentang tarian, vokal dan lakonan melalui kelas yang dianjurkan pihak produksi Mask Team.

"Boleh dikatakan ini rezeki saya paling besar dan serius tahun ini. Lagipun bukan senang pendatang baru seperti saya ini untuk berada di Istana Budaya,

"Oleh itu juga, saya tidak mengambil masa yang lama untuk bersetuju berlakon dalam teater ini," katanya.

Kilafairy bakal tampil dengan watak Nisa dalam pementasan teater tersebut mulai 6 Jun hingga 11 Jun 2014. Sementara pelakon Hanez Suraya yang memengang watak yang sama akan beraksi dalam empat pementasan terakhir iaitu pada 12 hingga 14 Jun 2014.

Teater Projek Kahwin arahan Muhammad Azri Ali mengupas tentang isu perkahwinan di Malaysia di sudut positif dan negatif.Teater ini turut dibintangi Izzue Islam serta dijayakan barisan pelakon seperti Shah Iskandar, Imam Muda Asyraf, Sherry Alhadad, Zulin Aziz Fazleena Hishamuddin dan Kaka Azraff.

Sementara itu, Kilafairy berkata dia tidak berasa bersalah apabila diminta menggantikan tempat Hanez Suraya berikutan pelakon wanita itu pada awalnya membuat keputusan menarik diri.

"Saya difahamkan yang Hanez mulanya mahu tarik diri dan barulah saya ditawarkan untuk watak tersebut. Jadi saya tidak ada rasa bersalah. "Saya juga tidak anggap ia sebagai beban, InsyaAllah saya akan berikan lakonan yang terbaik," katanya.

Dalam perkembangan lain, anak kepada penyanyi Rohana Jalil kini sibuk dengan perniagaan butik dan menguruskan studio fotografinya. 

Dia juga bakal merakamkan single keduanya tidak lama lagi.

Artikel Sebelum

Zul Huzaimy Sangkal Cintai Isteri Orang

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain