Ibu Anggap Kontroversi Kilafairy Perkara Biasa - Hiburan | mStar

Ibu Anggap Kontroversi Kilafairy Perkara Biasa

Rohana menganggap kontroversi yang melanda anaknya sebagai perkara biasa dalam industri hiburan.
Rohana menganggap kontroversi yang melanda anaknya sebagai perkara biasa dalam industri hiburan.

KUALA LUMPUR: Penyanyi popular era 80-an, Rohana Jalil menganggap kontroversi yang melanda anaknya iaitu Kilafairy sejak akhir-akhir ini sebagai asam garam buat seorang anak seni.

Rohana berkata, sebagai seorang artis yang telah berkecimpung dalam dunia hiburan selama 30 tahun, dia tidak cepat melatah dengan pelbagai cerita mengenai anaknya tetapi tetap menasihati Kila agar bertenang dalam menghadapi sesebuah kontroversi.

"Sesuatu perkara yang diperkatakan orang adalah perkara biasa dalam bidang ini. Jika tiada gosip dan kontroversi bukanlah dunia artis namanya.

"Paling penting kena kena tenang dan jangan lari daripada tanggungjawab dan kena terima apa juga orang kata kerana tidak semua orang sukakan kita," jelasnya kepada mStar Online.

Selain hubungan Kila dengan seorang pelakon Indonesia iaitu Hardy Hartono hebat diperkatakan, penyanyi dan pelakon itu turut dikecam kerana dikatakan tidak menghormati bulan Ramadan kerana memuat naik rakaman video di Instagram dengan memakai baju besar sehingga menampakkan pangkal paha.

Terbaharu Kila sekali lagi dikritik oleh peminatnya gara-gara berkongsi sekeping foto dengan simbol yang seolah-olah menyerupai tanda salib.

Dalam pada itu, mengulas mengenai hubungan Kila dengan Hardy, Rohana berkata, dia tidak berhak untuk mencampuri urusan peribadi anaknya itu malah mereka tidak pernah berbincang mengenainya.

Rohana bagaimanapun memberitahu keakraban anaknya dengan pemuda itu buat masa ini hanya sekadar sahabat.

"Saya tahu mereka berkawan tetapi bukannya bercinta. Pun begitu, walaupun saya ini ibunya tetapi saya tidak berhak untuk mencampuri urusan peribadinya. Biarlah dia sendiri yang tentukan," katanya.

Namun Rohana memberitahu, dia berharap bakal menantunya itu nanti biarlah terdiri daripada individu yang tinggal di dalam negara dan bukan dari negara jiran.

"Senang kalau seseorang itu tinggal dekat-dekat ni dan kalau ikutkan hati, saya nak saja Kila kahwin dengan anak jiran... senang," ujarnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Ibu Arja Lee Meninggal Dunia

Artikel Berkaitan