Farhan Ada Kekasih Di England - Hiburan | mStar

Farhan Ada Kekasih Di England

Farhan AF4 - Foto THE STAR Oleh IQMAL HAQIM ROSMAN
Farhan AF4 - Foto THE STAR Oleh IQMAL HAQIM ROSMAN

PEMENANG tempat ketiga Akademi Fantasia musim keempat, Nur Farhan Azizan atau Farhan mengakui dia kini sedang bercinta dengan seorang jejaka yang sedang belajar di Britain.

Bagaimanapun katanya, mereka belum bersedia berkahwin buat masa ini kerana terikat dengan tanggungjawab masing-masing.

"Teman lelaki saya itu berkerja di Petronas tetapi dia sambung belajar peringkat sarjana di England.

"Hubungan kami tetap rapat walaupun berjauhan," katanya kepada MStar Online.

Pasangan itu bercinta sejak empat tahun lalu selepas Farhan keluar dari AF4.

"Dia adalah kawan kepada kawan saya," katanya.

Selepas menyepi selama tiga tahun dalam bidang seni, Farhan bakal mengeluarkan album keduanya selepas Hari Raya ini.

Farhan berharap album itu dapat membantu peminat yang menyokongnya selama ini mengingati dia semula selepas album pertamanya berjudul Farhana keluaran Maestro.

"Insya-Allah, selepas Hari Raya, saya akan mempunyai album saya tersendiri. Sebelum keluar album itu, saya akan hasilkan dua baru iaitu Bukan Mimpi singledan Moga. Komposernya ialah Shamril Salleh," katanya kepada MStar Online.

Album baru itu mempunyai lapan lagu termasuk dua single terbaru tersebut. Ia dikeluarkan syarikat Farhan sendiri iaitu Mezzoforte Records Sdn Bhd.

Dalam tempoh tiga tahun dia "menghilangkan" diri, Farhan sebenarnya menguruskan perniagaan sendiri iaitu Agroinvest Sdn Bhd serta Agrovalley Sdn Bhd yang menjalankan penyelidikan dan pembangunan baja.

Farhan menjalankan perniagaan tersebut bersama ahli-ahli keluarganya. Dia turut diundang membuat persembahan nyanyian pada majlis keraian.

Sambil menegaskan dia tidak pernah meninggalkan dunia nyanyian, Farhan berkata, muzik adalah "sebahagian daripada badannya, sebahagian daripada kehidupannya."

"Saya suka menyanyi dan ia (baja) adalah sebahagian daripada kehidupan saya. Kedua-duanya adalah bidang yang berlainan. Kedua-duanya masih adalah sebahagian daripada kerja saya," katanya.

Artikel Sebelum

Di Sebalik Perceraian Sandra Bullock

Artikel Berikut

Hujan, Bunkface Gegar KL Life Centre

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kematian kanggaru 'sado' ditangisi