'I Gotta Feeling' Tembusi Penjualan Digital Tertinggi Dunia

PENJUALAN lagu secara digital semakin meningkat. Black Eyed Peas dengan lagunya I Gotta Feeling berjaya menembusi angka penjualan digital tertinggi di dunia.

Sepanjang lagu itu berada di pasaran, ia telah dimuat turun sebanyak 5.561.000 salinan. Lagu itu mengalahkan rekod yang pernah dicatat rapper Flo Rida dengan lagu Low iaitu 5.536.000 salinan.

Menurut MTV semalam, data tersebut diambil daripada data Nielsen SoundScan. Kejayaan Black Eyed Peas tidak boleh dinafikan kerana lagu tersebut telah bertahan pada tangga pertama Billboard selama 14 minggu.

I Gotta Feeling menjadi juara antara lima lagu muat turun digital terbaik sepanjang masa setanding dengan lagu di tangga keempat Boom Boom Pow di angka 5.298.000 salinan. Kedudukan ketiga dan kelima dinobatkan kepada Lady Gaga dengan lagu Just Dance yang dimuat turun sebanyak 5.364.000 salinan manakala Poker Face dengan 5.131.000 salinan.

Artikel Berikut

Klik

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain

Malaysia catat 9 kes positif Covid-19