'I Gotta Feeling' Tembusi Penjualan Digital Tertinggi Dunia

PENJUALAN lagu secara digital semakin meningkat. Black Eyed Peas dengan lagunya I Gotta Feeling berjaya menembusi angka penjualan digital tertinggi di dunia.

Sepanjang lagu itu berada di pasaran, ia telah dimuat turun sebanyak 5.561.000 salinan. Lagu itu mengalahkan rekod yang pernah dicatat rapper Flo Rida dengan lagu Low iaitu 5.536.000 salinan.

Menurut MTV semalam, data tersebut diambil daripada data Nielsen SoundScan. Kejayaan Black Eyed Peas tidak boleh dinafikan kerana lagu tersebut telah bertahan pada tangga pertama Billboard selama 14 minggu.

I Gotta Feeling menjadi juara antara lima lagu muat turun digital terbaik sepanjang masa setanding dengan lagu di tangga keempat Boom Boom Pow di angka 5.298.000 salinan. Kedudukan ketiga dan kelima dinobatkan kepada Lady Gaga dengan lagu Just Dance yang dimuat turun sebanyak 5.364.000 salinan manakala Poker Face dengan 5.131.000 salinan.

Artikel Berikut

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain