Britney Pernah Tolak Lagu 'Telephone', 'Umbrella' - Hiburan | mStar

Britney Pernah Tolak Lagu 'Telephone', 'Umbrella'

PENYANYI Lady Gaga kembali mengegarkan industri muzik menerusi single terbarunya, Telephone. Siapa sangka, rupa-rupanya lagu tersebut pada mulanya dicipta untuk Britney Spears namun wanita itu menolaknya.

Menurut MTV semalam, kini rakaman lagu Telephone versi suara Britney tersebar di YouTube. Namun Britney menafikan nyanyian tersebut adalah suaranya.

Mungkin dia tiada jodoh dengan lagu Telephone. Setelah dinyanyikan oleh Lady, lagu itu semakin meletup dan menguatkan nama Lady Gaga dalam industri hiburan ini.

Jika diikutkan, buka lagu Telephone sahaja yang ditolak Britney. Janda anak dua itu juga menolak lagu Umbrella yang kemudiannya menaikkan nama Rihanna.

Lady menyanyikan lagu Telephone ketika Britney mahu mengeluarkan album terbarunya, Circus pada 2008 lalu. Setelah Britney menolak, Lady mengambil lagu itu untuk album pertamanya, The Fame Monster (2009).

Jika didengarkan, sebenarnya Telephone setanding dengan dua lagu hits Britney iaitu Womanizer dan If U Seek Amy.

Lagu Umbrella membawa nama Rihanna ke kancah muzik. Lagu ciptaan The Dream dan Tricky Stewart itu rupanya bukan sahaja ditolak oleh Britney malah ia turut ditolak oleh Mary J. Blige. Akhirnya Umbrella diterima oleh Rihanna.

Jika Telephone dan Umbrella ditolaknya, pasti Britney pandai melihat lagu Baby One More Time. Lagu itu menjadi lagu hits pertama Britney pada 1999. Sebelum ini lagu Baby One More Time ditulis untuk TLC. Ketika TLC menolak lagu tersebut, Britney terus mengambilnya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Mereka tidak layak cakap pasal hoki"

Marcelo akui Real Madrid rindu Ronaldo