Shah Rukh Khan dikritik tak bantu masyarakat... rupa-rupanya pejabat jadi tempat kuarantin Covid-19

SRK dan isteri bantu menyediakan tempat kuarantin untuk pesakit Covid-19.

SETELAH dikritik oleh netizen kononnya tidak membantu masyarakat di India mengatasi penularan wabak Covid-19, akhirnya pelakon Shah Rukh Khan menunjukkan bukti dia turut serta dalam misi bantuan tersebut.

Menurut laporan The Daily Star, Shah Rukh Khan atau SRK mendedahkan dia menghulurkan sumbangan kepada masyarakat di beberapa negeri dan menjadikan pejabatnya sebagai tempat kuarantin pesakit Covid-19.

SRK dan isteri, Gauri Khan mengubah pejabat empat tingkat milik mereka menjadi lokasi menempatkan individu perlu dikuarantin tanpa mengenakan sebarang bayaran.

Usaha pasangan ini disambut baik oleh pemerintah di Kota Mumbai yang turut berterima kasih atas tindakan mulia pelakon ini.

"Kami berterima kasih kepada SRK dan Gauri Khan kerana menawarkan bangunan pejabat mereka bagi ruang untuk kuarantin.

"Ini boleh digunakan untuk pelbagai keperluan termasuklah pesakit kanak-kanak, wanita dan orang tua," kata wakil Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) di Twitter.

Selepas pendedahan itu, rata-rata peminat memuji tindakan Shah Rukh Khan dan berharap lebih ramai selebriti membantu menghulurkan sumbangan ketika negara mereka sedang berdepan wabak yang boleh membawa maut ini.

Shah Rukh Khan

Artikel Berkaitan

Klik

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain