Wanita meluru ke kereta polis dikenalpasti, berkahwin dengan lelaki tempatan

KUALA LUMPUR: Wanita yang menerpa kenderaan polis trafik di lampu isyarat berhampiran Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP), Sri Damansara pagi Khamis dikenal pasti sebagai warga negara Vietnam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Mohd Zani Che Din berkata siasatan awal mendapati mangsa yang berusia 33 tahun itu telah berkahwin dengan lelaki tempatan, mempunyai seorang anak lelaki berusia empat tahun dan sedang hamil 14 minggu.

Pemeriksaan lanjut turut mendapati terdapat kecederaan iaitu kesan lebam baru dan lama di bahagian badan wanita berkenaan.

“Wanita itu tidak menjawab soalan pegawai penyiasat polis. Bantuan jurubahasa dari Kedutaan Vietnam di Kuala Lumpur akan diperolehi esok (Jumaat),” katanya dalam kenyataan di sini.

Terdahulu, dilaporkan empat anggota polis trafik yang sedang melakukan rondaan terkejut apabila seorang wanita secara tiba-tiba menerpa kenderaan yang mereka naiki untuk meminta tolong di lampu isyarat berhampiran Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP), Sri Damansara dekat sini pagi ini.

Dalam kejadian pukul 10.15 pagi itu, wanita berkenaan yang disyaki didera bertindak keluar dari sebuah teksi yang sedang berhenti di lampu isyarat berkenaan lalu berlari ke arah kenderaan polis trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya yang melalui arah sama.

Kes disiasat di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan, katanya.- Bernama

Wanita, kereta polis, vietnam

Artikel Sebelum

Dua maut, tujuh parah nahas di NKVE

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain