Baca Maklumat Betul Dan Tepat - Sultan Selangor - Semasa | mStar

Baca Maklumat Betul Dan Tepat - Sultan Selangor

KUALA LUMPUR: Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj menasihati generasi muda agar terus membaca pelbagai bahan bacaan yang memberi maklumat betul dan tepat.

"Janganlah hanya bergantung kepada bacaan daripada media-media sosial yang banyak mengandungi khabar angin dan berita sensasi sahaja, bukan pengetahuan yang sebenar-benarnya.

"Sekiranya perkara itu tidak dibendung, boleh mengakibatkan negara menjadi huru-hara akibat daripada fitnah dan khabar angin yang berleluasa," titah baginda selepas berkenan berangkat merasmikan pelancaran buku biografi berjudul 'Sagiyah Salikin: Tahu Menjaga Tuah', di sini pada Isnin.

Turut mengiringi baginda ialah Pro-Canselor Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid yang juga bekas Ketua Setiausaha Negara dan isteri Toh Puan Sagiyah Salikin.

Pada majlis itu baginda turut mencemar duli melawat pameran koleksi batik milik Sagiyah.

Buku biografi setebal 241 muka surat itu yang dihasilkan penulis novel terkenal Ruhayah Mahmod, mengisahkan perjalanan hidup Sagiyah sebagai seorang anak, isteri dan ibu kepada lima cahaya mata dan juga seorang patriot.

Buku terbitan Pelanduk Publication (M) Sdn Bhd itu boleh didapati di semua kedai buku MPH pada harga RM50 senaskah. - BERNAMA

Sultan Selangor

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain