Najib Dijangka Jawab Persoalan Pada Sesi Dialog 'Nothing2Hide' Jumaat

PETALING JAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dijangka menjawab pelbagai persoalan dalam sesi dialog secara terbuka di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada Jumaat.

Program dialog bersama perdana menteri yang dikenali sebagai Nothing2Hide itu merupakan sesi soal jawab bermula pukul 9 pagi sehingga 12 tengah hari di Dewan Tun Hussein Onn, yang dianjurkan dan dikendalikan oleh Sukarelawan Peguam (SukaGuam). 

Ia dijangka memberi peluang kepada peserta di kalangan badan bukan kerajaan (NGO), penulis blog dan media untuk mengemukakan soalan kepada Najib, termasuk isu kontroversi membabitkan syarikat pembangunan strategik milik penuh kerajaan, 1Malaysia Development Berhad (1MDB). 

Najib juga akan menjawab persoalan berhubung pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

"Sesi dialog 'town hall' belum pernah dilakukan oleh mana-mana perdana menteri sebelum ini.

"Anda akan mendengar perdana menteri memberi penjelasannya sendiri berhubung isu semasa dan penyertaan terbuka untuk bertanya apa sahaja soalan kepada beliau yang berkaitan perkara yang sedang berlaku ketika ini.

Dilaporkan Pengerusi SukaGuam, Datuk Khairul Anwar Rahmat memberitahu bahawa bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dijemput untuk menyertai sesi dialog itu.

Khairul Anwar berkata, beliau tidak mempunyai masalah sekiranya Dr Mahathir mahu menyertainya kerana forum berkenaan terbuka kepada semua.

"Agensi media - cetak, dalam talian malah penulis blog - dijemput kerana kita semua berkongsi tujuan yang sama bagi membawa kebenaran kepada rakyat," katanya.

SukaGuam, Najib Tun Razak, 1MDB

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Biar Polis Siasat Kes 1MDB - KPN

Klik

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain