suria

Pengarang

Harga Bahan Api Turun Lima Sen Disember Ini

KUALA LUMPUR: Harga bahan api bakal menyaksikan penurunan sebanyak lima sen bermula tengah malam Rabu.

Zakir Naik Tidak Diberi Kerakyatan Malaysia - Nur Jazlan

PETALING JAYA: Penceramah bebas, Dr Zakir Naik tidak diberi kewarganegaraan Malaysia, kata Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Nur Jazlan Mohamed.

Budak 11 Tahun Minat Lego, Derita Sakit Kanser Meninggal Dunia

PETALING JAYA: Pesakit kanser berusia 11 tahun yang juga peminat Lego, Muhammad Danish Maarif meninggal dunia di rumahnya kira-kira pukul 4 pagi Rabu.


Kanak-Kanak Pesakit Kanser Hanya Mahu Mainan Lego

PETALING JAYA: Sekumpulan rakyat Malaysia yang prihatin menyeru sumbangan hadiah Lego untuk pesakit kanser berusia 11 tahun, Muhammad Danish Maarif melalui projek 'Legoland Untuk Danish'.

Pingat Paralimpik Tampil Dengan Ciri Inovasi Khas

PETALING JAYA: Semua pingat pada temasya Paralimpik 2016 di Rio de Janeiro mempunyai beberapa ciri inovasi bagi menyesuaikannya dengan atlet kelainan upaya selain penggunaan tulisan Braille untuk membantu atlet yang mempunyai masalah penglihatan.

Pemenang Pingat Emas Paralimpik Diberi Tiket AirAsia Percuma

PETALING JAYA: Pemenang pingat emas Paralimpik, Abdul Latif Romly akan menerima tiket penerbangan AirAsia secara percuma sepanjang hayat, kata ketua pegawai eksekutif syarikat penerbangan itu, Tan Sri Tony Fernandes.

Atlet Berbasikal Paralimpik Tidak Rebah - KP MSN

PETALING JAYA: Pelumba basikal trek Paralimpik negara, Muhd Afiq Afify Rizan tidak rebah di Rio de Janeiro, kata Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN),Datuk Ahmad Shapawi Ismail.

Sokonglah Kontinjen Paralimpik Malaysia Di Rio - Khairy

PETALING JAYA: Rakyat Malaysia seharusnya menyokong atlet negara yang mengambil bahagian dalam Sukan Paralimpik Rio 2016, kata Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin.

Wang Kerajaan Dicuri Perlu Dipulangkan - Paul Low

PETALING JAYA: Mana-mana wang yang dicuri daripada Kerajaan Malaysia perlu dipulangkan sepenuhnya, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Paul Low.

Pelajar Maut Ditembak Semasa Main Pokemon Go

PETALING JAYA: Seorang lelaki berusia 20 tahun maut ditembak di Taman Akuatik San Francisco pada Sabtu malam semasa bermain Pokemon Go, menurut laporan dalam talian.