Aidilfitri: 3,000 Bakal Terima Bonus RM500 Kepada - MB Terengganu - Semasa | mStar

Aidilfitri: 3,000 Bakal Terima Bonus RM500 Kepada - MB Terengganu

AHMAD RAZIF
Ahmad Razif Abdul Rahman

MARANG: Kerajaan negeri Terengganu akan  memberikan bonus RM500 kepada guru Kelas Al-Quran dan Fardu Ain (Kafa), Pegawai Teknologi Maklumat (EIO), Juruteknik Komputer (TSO) dan guru kelas tadika sebelum Aidilfitri tahun ini.

Menteri Besar, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman berkata, pemberian julung kali itu melibatkan kira-kira 3,000 penerima dan akan diagihkan pada Ramadan ini.

"Kita bersetuju memberikan bonus bagi meringankan beban mereka," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Skuad 37 Parlimen Marang sempena Hari Terbuka Gen Y daerah itu di sini.

Skuad 37 Parlimen Marang bertujuan menyelaraskan kerja-kerja sukarelawan dalam kalangan generasi muda khususnya di kawasan itu.

Dalam pada itu, Ahmad Razif berkata pengagihan Dana Raya dan Dana Bakti Remaja tahun ini akan dilakukan lebih sistematik dengan mereka perlu mengisi borang dalam talian terlebih sebelum baucer diserahkan mulai 1 Ramadan.

Bagi golongan orang kurang upaya (OKU) dan warga emas, kerajaan akan menyampaikan sendiri bantuan itu kepada mereka.

"Langkah sama juga dilaku untuk golongan pelajar dan mahasiswa yang berada di luar Terengganu terutamanya di Lembah Kelang," katanya.-- Bernama

Artikel Sebelum

Wanita Buat-Buat Pengsan Elak Dicekup

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Rakyat Pahang terima Sultan baharu

Rakyat Pahang terima Sultan baharu