Galeri Foto: Kejadian Banjir Dan Tanah Runtuh Di Cameron Highland - Semasa | mStar

Galeri Foto: Kejadian Banjir Dan Tanah Runtuh Di Cameron Highland

BERIKUT merupakan himpunan gambar kejadian banjir dan tanah runtuh yang melanda Kampung Bertam dan Kampung Baru Ringlet, Cameron Highland pada Rabu malam.


Masyarakat berbilang bangsa bekerjasama membersihkan kediaman mengalami kerosakan akibat banjir lumpur di Ringlet.Arus deras jelas kelihatan berhampiran SKJC Lembah BertamArus banjir kilat masih deras pada petang Khamis.Penduduk sekitar Ringlet sibuk membersihkan harta benda masing-masing.


Sebahagian laluan berhampiran Kampung Raja dan Kampung Tiah di Lembah Bertam turut musnah akibat banjir lumpur.Banjir kilat memusnahkan tapak penanaman bunga di Lembah Bertam.

Pelepasan air yang terpaksa dibuat daripada Empangan Sultan Abu Bakar ini telah menyebabkan berlakunya banjir kilat dan arus deras yang melanda Lembah Bertam.


Sebuah lori dilihat terpaksa menggunakan laluan bertentangan akibat terdapat tanah runtuh di salah satu selekoh menuju ke Tanah Rata dari Tapah ketika tinjauan Bernama. Tinjauan mendapati terdapat banyak tanah runtuh di sepanjang jalan akibat hujan lebat melanda pada Rabu.


Kakitangan Roadcare (M) Sdn. Bhd. melakukan kerja-kerja pembersihan di kawasan berlakunya tanah runtuh dan pokok tumbang yang telah menghempap sebuah kereta. - Bernama

Cameron Highland , Banjir , Tanah Runtuh

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Kebakaran Di Penempatan Tepi Laut Pulau Gaya

Artikel Berkaitan

Artikel Lain