30 Pasangan Di KL Daftar Perkahwinan Sempena Tarikh 11.12.13

Julian Yong (kiri) mencium pasangannya, Teresa Ling selepas mendaftarkan perkahwinan mereka bersama 30 pasangan lain sempena tarikh 11.12.13 di pejabat Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Rabu. -fotoBERNAMA
Julian Yong (kiri) mencium pasangannya, Teresa Ling selepas mendaftarkan perkahwinan mereka bersama 30 pasangan lain sempena tarikh 11.12.13 di pejabat Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Rabu.
-fotoBERNAMA
Julian Yong (kiri) mencium pasangannya, Teresa Ling selepas mendaftarkan perkahwinan mereka bersama 30 pasangan lain sempena tarikh 11.12.13 di pejabat Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Rabu. -fotoBERNAMA

KUALA LUMPUR: Tanggal 11 Dis 2013 atau 11.12.13 pada Rabu menjadi pilihan kebanyakan pasangan di negara ini untuk mendaftarkan perkahwinan mereka.

Malah, ada antara mereka membuat tempahan tarikh itu sejak 15 Jun lepas.

Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara Wilayah Persekutuan (JPNWPKL) Kuala Lumpur Norehan Abdullah memberitahu sidang media di sini, 30 pasangan memilih untuk mendaftarkan perkahwinan mereka pada tarikh istimewa itu.

Enam daripada 30 pasangan itu adalah dari Putrajaya dan Selangor.

Tinjauan Bernama di pejabat JPNWPKL Jalan Duta sesak dengan pasangan berkenaan yang siap berpakaian pengantin mengikut budaya mereka dan diiringi anggota keluarga masing-masing sejak 8 pagi lagi.

Mekanik kereta S.Navindren, 30, dan pasangannya S.Kasthury, 30, berkata beliau memilih tarikh itu kerana ia satu tarikh yang unik.

"Kami memang menunggu tarikh yang unik seperti ini untuk mendaftarkan perkahwinan kami," katanya.

Bagi K.Krisha, 26, beliau dan pasangan memilih tarikh ini kerana nombornya yang cantik dan senang diingati.

"Tarikh macam ini hanya datang 100 tahun sekali, sebab itu saya mahu berkahwin pada hari ini," katanya.

Ahli perniagaan Chua Kwee Lim, 35, pula berkata tujuan beliau memilih hari ini kerana mahukan tarikh yang istimewa untuk satu acara yang istimewa bagi dirinya dan pasangannya Yap Mong Theng, 23, yang juga pegawai bank.

Pendaftaran perkahwinan pasangan itu dilakukan Pembantu Pendaftaran Kanan JPNWPKL Ramani Iyapillai.

Selain di JPNWPKL, banyak juga pasangan yang mendaftarkan perkahwinan mereka di pejabat JPN di sekitar Kuala Lumpur termasuk dua pasangan di JPN Wangsa Maju, JPN UTC Pudu (11 pasangan) dan JPN Taman Maluri (enam pasangan).

Sebelum ini, tarikh 10.10.10 (10 Okt 2010), 11.11.11 (11 Nov 2011) dan 12.12.12 (12 Dis 2012) menjadi pilihan pasangan yang mahu mendirikan rumah tangga. - BERNAMA

Klik

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain