BN Kedah Umum Manifesto Minggu Depan, Fokus 13 Topik

ALOR SETAR: Barisan Nasional (BN) Kedah dijadual akan melancarkan manifesto khas bagi negeri ini minggu depan yang antara lain berjanji untuk menyelesaikan isu kontroversi membabitkan Kolej Universiti Insaniah (Kuin).

Pengerusi BN Kedah, Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah berkata, hingga kini kira-kira 95 peratus kandungan manifesto khas untuk negeri ini siap sebelum sedia dibentangkan kepada rakyat.

"Manifesto BN Kedah sudah 95 peratus siap. Cuma tinggal beberapa perkara kecil yang sedang kita perhalusi sebelum dibentangkan.

"Kita perlu teliti dengan sebaik mungkin agar kandungannya tidak bertindih dengan manifesto BN Pusat...yang ini untuk kesejahteraan rakyat Kedah secara khusus seperti isu Kuin yang gagal ditangani dengan baik oleh kerajaan sedia ada," katanya pada sidang media di Bangunan Umno Kedah di sini, Selasa.

Menurut Ahmad Bashah, manifesto khas BN Kedah yang bertemakan 'Kesejahteraan Rakyat Pembangunan Masa Depan Negeri' akan memberi penekanan kepada 13 topik utama sebagai tambahan kepada manifesto BN Pusat.

Mengulas lanjut Ahmad Bashah berkata, BN Kedah juga berjanji akan menyediakan sebuah litar lumba bagi memenuhi permintaan golongan belia.

Ia selaras dengan pengumuman Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada awal Februari lalu yang berjanji akan membina sebuah litar lumba sekiranyan BN kembali diberikan mandat memerintah Kedah.

Artikel Berikut

200 Pil Kuda Dirampas di Jerteh

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Artikel Lain