Acara Tahunan Putrajaya Sailing Week 11-13 Nov

PUTRAJAYA: Orang ramai berpeluang menyaksikan aksi hebat 23 pasukan kapal layar dan peserta antarabangsa dari pelbagai negara berentap dalam acara tahunan Putrajaya Sailing Week 2011 yang akan berlangsung pada 11 hingga 13 November ini.

Timbalan Pengarah Kanan Perhubungan Awam Zaharah Salamat berkata acara tersebut yang dianjurkan oleh Kelab Tasik Putrajaya dengan kerjasama Perbadanan Putrajaya serta pelbagai pihak akan diadakan di Kompleks Sukan Air, Presint 6 di sini. "Untuk memeriahkan lagi acara ini, pelbagai aktiviti sampingan akan diadakan sepanjang acara ini berlangsung. Antaranya pertandingan fotografi remaja, pertandingan dragon boat, games show, pertandingan perahu dan pertandingan perahu layar kawalan jauh," katanya dalam satu kenyataan di sini.

Beliau berkata selain pertandingan karaoke serta penampilan istimewa kartunis tersohor Gayour, kombo Perbadanan Putrajaya juga akan membuat persembahan pada 13 November nanti.

Menurutnya acara tahunan Putrajaya Sailing Week 2011 yang telah dianjurkan semenjak empat tahun lalu diadakan bertujuan untuk mempelbagaikan aktiviti sukan dan rekreasi di Tasik Putrajaya di samping memperkukuhkan lagi imej sebagai lokasi yang ideal bagi sukan dan rekreasi dan air di rantau ini.

"Untuk keterangan lanjut mengenai acara ini sila hubungi Kelab Tasik Putrajaya di talian 03-88895008 atau layari laman web www.ppj.gov.my. - BERNAMA

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain

Bapa Afdlin Shauki meninggal dunia