Bekas Anggota Parlimen Tanah Merah Nafi Digantung Keanggotaan Umno - Semasa | mStar

Bekas Anggota Parlimen Tanah Merah Nafi Digantung Keanggotaan Umno

TANAH MERAH: Bekas anggota Parlimen Tanah Merah Datuk Shaari Hassan menafikan beliau digantung sebagai anggota Umno selama tiga tahun seperti yang dilaporkan media sebelum ini.

Shaari menjelaskan Lembaga Disiplin parti hanya melarangnya bertanding bagi mana-mana jawatan dalam parti atau pilihan raya negeri atau pilihan raya umum bagi tempoh yang ditentukan oleh Majlis Teringgi atau satu penggal pemilihan mengikut Fasal 20.9 (c) Perlembagaan Umno.

"Saya tidak pernah digantung sebagai ahli Umno. Ini merupakan satu kesilapan dan perbuatan untuk menjatuhkan diri saya," katanya.

Beliau mengulas kenyataan Setiausaha Umno Bahagian Tanah Merah Ahmad Ismail dalam sidang akhbar semalam bahawa tiga anggota Umno bahagian itu termasuk Shaari telah digantung keanggotaan parti selama tiga tahun.

Dua lagi ialah Pemangku Ketua Umno bahagian Nik Kamarulzaman Sulong dan bekas anggota jawatankuasa Pergerakan Pemuda Umno bahagian Bahari Mohd Nor Shaari yang kesal dengan perkara itu berkata: "Saya akan ambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang membuat kenyataan itu bagi membersihkan nama saya". - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Bukan Waktu Sesuai Untuk Taib Berundur

Artikel Berkaitan

Artikel Lain