Bayi Dilahirkan Dengan Belalai Diangkat Sebagai Tuhan - Dunia | mStar

Bayi Dilahirkan Dengan Belalai Diangkat Sebagai Tuhan

SEORANG bayi perempuan yang baru dilahirkan di India diangkat sebagai tuhan Hindu kerana mempunyai hidung seperti belalai gajah.

Bayi yang belum diberi nama itu dilahirkan di Kampung Aligarh, Uttar Pradesh, India pada Khamis sebelum dipuja oleh penganut agama berkenaan kerana percaya dia merupakan jelmaan tuhan.

Berikutan itu juga kampung tersebut sesak dengan orang ramai yang mahu melihat keadaan bayi berkenaan dan bersembahyang untuk mendapatkan tuah.

Ibu saudara kepada bayi itu yang enggan dikenali berkata, orang ramai bukan sahaja mengunjungi rumah abangnya tetapi turut menawarkan pelbagai  ganjaran kepada bayi terbabit.

"Kakak ipar saya telah melahirkan bayi terbabit pada pukul 7 pagi Khamis dan mukanya seperti tuhan Ganesha.

"Tidak lama selepas itu orang ramai mula mengunjunginya untuk mendapatkan tuah dan berkat," katanya.

Difahamkan, ibu bapa bayi yang mengalami kecacatan pada muka itu bakal menjadi kaya sekiranya terus membenarkan orang ramai mengunjungi anaknya untuk mendapat tuah.India , Tuhan

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

Artikel Lain