suria

Terangsang tengok perut wanita hamil, lelaki gila seks simpan foto ibu mengandung... Hati-hati tayang ‘baby bump’

Wanita hamil juga tidak terkecuali menjadi 'alat' seks lelaki.

KEHAMILAN adalah tempoh yang sangat bermakna bagi pasangan suami isteri terutama sekali kaum wanita.

Disebabkan itu, kebanyakan wanita hamil teruja berkongsikan berita tentang kandungan di laman sosial, lebih lagi ibu muda yang pertama kali akan menimang cahaya mata.

Kegembiraan itu mendorong mereka kerap memuatnaik gambar aktiviti yang dilakukan seharian dan secara tidak langsung menampakkan baby bump.

ARTIKEL BERKAITAN: Kreatif tak bertempat! Guna ‘phone holder’ menyusu bayi boleh undang maut... Doktor risau jika si comel tertidur!

Meskipun sekadar untuk berkongsi perkembangan bayi kepada rakan-rakan, namun tindakan memuatnaik gambar sedang hamil sebenarnya mengundang padah!

Ini kerana terdapat individu yang gemar melihat perut wanita hamil dan sering menyalahgunakan gambar yang dimuat naik di media sosial itu untuk tujuan keghairahan seksual mereka atau merangsang untuk meningkatkan syahwat.

Kumpulan lelaki seperti ini akan membambil dan menyimpan gambar tersebut untuk tujuan merangsang nafsu mereka.

AZRUL

Menerusi perkongsian Penolong Pegawai Perubatan (MA) Klinik Kesihatan Padang Lebar, Kuala Pilah Negeri Sembilan, Azrul Zubir, individu seumpama itu yang kebanyakannya kaum lelaki dipercayai mengalami masalah kesihatan mental.

Malah katanya, ia adalah perlakuan yang sangat bahaya dan kaum wanita seharusnya berhati-hati serta perlu mengelakkan diri daripada ‘merangsang’ golongan terbabit.

“Lelaki yang ada perasaan seperti itu atau terangsang, fetish tengok perempuan mengandung... ia sebenarnya bahaya untuk kaum wanita.

“Kumpulan lelaki seperti ini akan mengambil dan menyimpan gambar tersebut untuk tujuan merangsang nafsu mereka,” ujarnya.

Azrul turut berkongsi dua kategori masalah kesihatan mental berkaitan fetish pregnancy.

Terdapat banyak kumpulan atau komuniti Facebook yang sering menyimpan koleksi ibu hamil.

Terdapat banyak kumpulan atau komuniti Facebook yang sering menyimpan koleksi ibu hamil.

1. Preggophiles

Preggophiles adalah kelompok individu terutamanya lelaki terangsang dengan wanita hamil yang mana mereka akan ‘turn on’ apabila melihat perut wanita mengandung yang sedang memboyot atau baby bump.

Menurut kajian analitik yang pernah dilakukan, carian mengenai kandungan video lucah berkaitan ibu hamil telah meningkat sebanyak 20 peratus sejak tahun 2014.

Berdasarkan laporan yang diterbitkan hellodoktor.com, carian pornografi berkaitan kehamilan menerusi laman sesawang lucah Amerika memaparkan 'ibu hamil' adalah carian yang ke-107 paling popular di Amerika.

Pakar terapi seks Amerika, Michael Aaron menerusi buku Modern Sexuality menyatakan, lelaki yang terangsang dengan wanita hamil berpunca daripada proses yang berlaku secara turun-temurun dan didalangi oleh hormon testosteron yang terdapat dalam badan.

2. Maiesiophilia

Maiesiophilia adalah kelainan seksual yang mengakibatkan pengidapnya merasa ghairah ketika melihat ibu hamil dan menjadikan gambar baby bump sebagai alat pemuas seks.

Golongan ini akan mengumpul dan menjadikan koleksi gambar 'perut' untuk berfantasi perkara yang menjijikkan.

Selain melihat gambar, ada juga yang berani memegang perut wanita mengandung demi mendapatkan rangsangan.

Difahamkan, terdapat sebilangannya yang turut gemar melihat ibu hamil menggayakan baju materniti, malah menyifatkannya sebagai seksi.

Jadi berhati-hati para ibu hamil, jangan menjadi 'mangsa' pemuas nafsu!

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Berkaitan

Artikel Lain