Xpose | Famili | mStar

Famili

Bata Kids, konsep baharu tanda hargai sokongan pelanggan

KESELESAAN pelanggan tentunya aspek utama bagi memastikan sesuatu bisnes itu diyakini. Bermula dari saranan pelanggan juga jenama kasut terkemuka ini tercetusnya idea untuk menghasilkan Bata Kids, bukan sahaja koleksi sepatu, malahan ruang khas untuk kanak-kanak.

Anak ‘tantrum’? Terapi aroma boleh atasinya

ANAK-ANAK sememangnya banyak ragam, lebih-lebih lagi jika keinginan mereka tidak dituruti. Namun, penggunaan terapi aroma mungkin dapat membantu.

Badan sasa, jalan melenggang… 5 sebab wanita geli lelaki ‘terlebih’ maskulin

BADAN anda berketul-ketul dilihat hebat? Lelaki seperti ini harus beri perhatian kerana terdapat lima perkara wanita geli melihat anda.

Terapi hirudo kurangkan bengkak pada luka, Malaysia diiktiraf perintis lintah steril pertama dunia

DALAM satu kajian, pesakit boleh sembuh dalam tempoh sehari berbanding tiga hingga lima hari seperti kebiasaannya dengan bantuan lintah.

Lambang sebuah kasih sayang, isteri bawa anak autism bercuti tanpa suami

PERANCANGAN rapi daripada segi keperluan, kehendak dan aktiviti antara aspek penting ketika bercuti bersama anak-anak bagi mengelak mereka berasa bosan sepanjang perjalanan.

Aqis suburkan legasi ‘Cowboy Malaysia’ di kandang kuda

BAKAT sememangnya boleh diwarisi jika diasah sejak usia muda, di samping minat yang mendalam untuk menjadikan ia legasi kebanggaan keluarga. Demikian juga yang dilalui famili 'Cowboy Malaysia' yang semakin menuju matlamat memastikan generasi ketiga dapat menggalas tanggungjawab itu. 

Pengasas dedah Zumba tak boleh kuruskan badan, hanya keseronokan

SEBUT sahaja nak kurus, pastinya kawan-kawan ajak sertai aktiviti Zumba.

Boleh bahagia kahwin muda asalkan tahu tanggungjawab - Hisyam Hamid

MELAYARI bahtera perkahwinan pada usia muda bukan lagi perkara asing dalam kalangan masyarakat kita hari ini. Namun kurangnya kefahaman dan ilmu mengenai tanggungjawab individu berstatus suami atau isteri boleh memudaratkan hubungan itu hingga menyebabkan berlakunya perceraian.

Tip kesan kanser payudara

TENTU sekali ia dianggap berita duka jika seorang wanita itu disahkan menghidap barah payudara. Manakan tidak, ia dilaporkan menjadi faktor utama yang menyebabkan kematian akibat kanser dalam kalangan kaum hawa.

Bekas guru tadika tak anggap kanser punca hilang payudara, tapi percaya Tuhan 'ambil' sesuatu yang rosak

KANSER payudara adalah antara pembunuh utama kaum wanita di negara ini. Namun, ia tidak melunturkan semangat Kamalambikai untuk berjuang melawan penyakitnya.

Sejak usia tiga tahun, jemari Luth Irfan bentuk karakter kartun umpama pro!

"APA yang ada dalam mindanya, itulah yang akan diterjemahkan kerana dia memang obses dengan clay." Itulah kelebihan anak syurga Luth Irfan Irwan.

Terapi ulat bantu pesakit diabetis elak kaki dipotong

TAHUKAH anda bahawa setiap tujuh saat di dunia, seorang pesakit kencing manis atau diabetis akan meninggal dunia? Namun kaedah ulat dapat membantu.

Jangan terpedaya, suplemen rawat Influenza tak wujud!

MENJELANG musim tengkujuh, pelbagai penyakit mudah merebak dan mengganggu kehidupan harian tanpa mengira usia. Situasi ini sekaligus digunakan pelbagai pihak untuk mempromosi produk makanan tambahan semata-mata untuk melariskan jualan, walaupun hakikatnya ia tidak mendatangkan kesan.

Anak bawah 5 tahun kerap mengamuk? Lisa Surihani kongsi cara memujuk

PELAKON Lisa Surihani berkongsi pengalaman dan petua bagaimana menguruskan anak yang kerap mengamuk pada usia bawah lima tahun.

Kaki perlu dijaga terutama penghidap diabetis agar tidak dipotong

KAKI antara anggota paling penting pada tubuh manusia yang memerlukan penjagaan rapi terutamanya kepada penghidap diabetis bagi mengelak ia dipotong.