Xpose | Famili | mStar

Famili

Jangan ambil ringan diabetes, obesiti semasa hamil! Ketahui 5 komplikasi yang bakal menanti

MENURUT Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), kematian global melibatkan ibu hamil menurun sebanyak 44% dari tahun 1990 hingga 2015.

Jangan cuba 4 trend kesihatan selebriti ini jika sayangkan nyawa!

ZAMAN sekarang ramai yang sudah mula mengambil berat tentang kesihatan, namun trend kesihatan yang dipopularkan oleh selebriti ada bahayanya. Jika silap langkah, nyawa anda jadi cagarannya!

Geli tengok lubang-lubang kecil? Jangan bimbang, ini tip bantu anda atasi trypophobia

TRYPOPHOBIA adalah rasa takut yang berlebih-lebih terhadap lubang-lubang rapat di sebuah permukaan, sama ada pada benda hidup atau bukan hidup seperti kulit tangan, lidah atau sarang lebah.

Ibu bapa sila ambil perhatian! Buai elektrik ragut 32 nyawa bayi ditarik balik dari pasaran

SYARIKAT pengeluar permainan kanak-kanak, Mattel membuat pemanggilan balik terhadap alat tidur bayi Fisher-Price Rock N’ Play Sleeper yang dijual di seluruh dunia termasuk Amerika Syarikat (AS), Australia dan New Zealand.

Autisme bukan penghalang ‘takluk’ laut lepas, jurulatih senarai tip persediaan ibu bapa bawa anak istimewa berenang

SEPERTI kanak-kanak normal lain, aktiviti air atau sukan renang sesuai didedahkan kepada anak autisme sebagai satu bentuk terapi.

Stres tengok tubuh selebriti 'slim' selepas bersalin? Fakta ini mungkin buat anda tak lagi gelabah nak kurus cepat

SIAPA bakal ibu di sini yang sudah mula bimbang bagaimana nak turunkan berat badan selepas melahirkan si manja tidak lama lagi? Betul ke berat badan boleh turun dengan cepat secara semula jadi selepas bersalin?

Jangan asyik main telefon saja, cuba 5 aktiviti ini dalam mengeratkan hubungan kekeluargaan

DUDUK semeja tapi masing-masing sibuk dengan telefon masing-masing! Itu bukan situasi asing lagi dalam masyarakat kita malah situasi itu sudah menjadi biasa apabila sesebuah keluarga menghabiskan masa bersama.

Nak cepat ‘sado’? Tidur lebih nyenyak? Ini 7 khasiat pisang yang anda harus tahu

APA kata anda jika kami beritahu ada sejenis buah 'sakti' yang boleh membantu anda menurunkan berat badan, mengurangkan rasa kembung, melawan kanser dan meningkatkan tenaga?

Badan rasa lebih ringan selepas keluar tandas, betul ke kerap buang air besar boleh kuruskan badan?

SELEPAS diproses, dicerna dan diambil semua khasiatnya, sisa-sisa makanan akan dikeluarkan oleh tubuh dengan cara membuang air besar.

Badan berbau? Kasut ketat? Senyum... Ini cara mudah berdepan 10 masalah remeh harian

SEPULUH senarai perkara yang boleh membantu anda menyelesaikan perkara remeh dengan sekelip mata!

Awas! Racun makhluk perosak boleh jadi penyebab autisme

PUSAT Kawalan dan Pencegahan Penyakit di Amerika Syarikat (AS) menyatakan bahawa Gangguan Spektrum Autisme (ASD) adalah sejenis ketidakupayaan yang paling cepat berkembang.

Jangan main beli saja! Ini sebab kenapa perlu baca label makanan dulu sebelum dibawa pulang ke rumah

RAMAI di antara kita langsung tidak mengambil endah tentang label makanan apabila membuat pembelian barangan runcit kerana menganggap ia perkara remeh.

Masalah kelemumur, rambut berbau tidak berkesudahan... Empat produk ini mampu selesaikan masalah anda!

MASALAH kelemumur, kulit kepala berminyak dan rambut gugur adalah biasa berlaku dalam kalangan masyarakat Malaysia yang bukan sahaja memberi kesan kepada penampilan diri tetapi mood seharian.

“Berhenti cuba ubah anak autisme” - Khairy Jamaluddin dan isteri bicara tentang Timor

SETIAP petang, Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin dan isteri, Nori Abdullah akan memeriksa jadual anak kesayangan mereka, Timor yang sudah mempunyai jadualnya sendiri sepanjang hari.

Serlahkan kreativiti anak-anak dengan cabaran HP Little Makers yang menyeronokkan!

KREATIVITI anak-anak pastinya menjadi perhatian ibu bapa dalam dunia teknologi yang kini semakin canggih dan berkembang pesat, terutama dalam pembelajaran.