Xpose | Famili | mStar

Famili

6 tip elak gangguan seksual di tempat kerja, muat turun aplikasi lapor kes tanpa dedah identiti

ANDA menjadi mangsa gangguan seksual? Jangan takut melaporkannya kerana identiti anda tidak akan didedahkan menerusi Aplikasi Safecity.

Terimalah dengan hati terbuka... Anak OKU bukan musibah, tapi pelengkap kepada masyarakat

TIADA ibu bapa di dunia ini yang mahu anak yang dilahirkan tidak sempurna.

Pembedahan bariatrik bukan sahaja atasi obesiti, mampu kawal diabetis dan darah tinggi

MASALAH berat badan berkebihan yang boleh mengancam nyawa dapat diatasi dengan kaedah pembedahan bariatrik.

Jamal Abdillah akui silap diri gagal dalam 3 perkahwinan, kini bahagia dengan Izzati

TIGA kali gagal dalam perkahwinan tidak pernah membuatkan penyanyi legenda, Datuk Jamal Abdillah menutup hatinya untuk kembali berumah tangga dan mengecapi kebahagiaan.

Bata Kids, konsep baharu tanda hargai sokongan pelanggan

KESELESAAN pelanggan tentunya aspek utama bagi memastikan sesuatu bisnes itu diyakini. Bermula dari saranan pelanggan juga jenama kasut terkemuka ini tercetusnya idea untuk menghasilkan Bata Kids, bukan sahaja koleksi sepatu, malahan ruang khas untuk kanak-kanak.

Anak ‘tantrum’? Terapi aroma boleh atasinya

ANAK-ANAK sememangnya banyak ragam, lebih-lebih lagi jika keinginan mereka tidak dituruti. Namun, penggunaan terapi aroma mungkin dapat membantu.

Badan sasa, jalan melenggang… 5 sebab wanita geli lelaki ‘terlebih’ maskulin

BADAN anda berketul-ketul dilihat hebat? Lelaki seperti ini harus beri perhatian kerana terdapat lima perkara wanita geli melihat anda.

Terapi hirudo kurangkan bengkak pada luka, Malaysia diiktiraf perintis lintah steril pertama dunia

DALAM satu kajian, pesakit boleh sembuh dalam tempoh sehari berbanding tiga hingga lima hari seperti kebiasaannya dengan bantuan lintah.

Lambang sebuah kasih sayang, isteri bawa anak autism bercuti tanpa suami

PERANCANGAN rapi daripada segi keperluan, kehendak dan aktiviti antara aspek penting ketika bercuti bersama anak-anak bagi mengelak mereka berasa bosan sepanjang perjalanan.

Aqis suburkan legasi ‘Cowboy Malaysia’ di kandang kuda

BAKAT sememangnya boleh diwarisi jika diasah sejak usia muda, di samping minat yang mendalam untuk menjadikan ia legasi kebanggaan keluarga. Demikian juga yang dilalui famili 'Cowboy Malaysia' yang semakin menuju matlamat memastikan generasi ketiga dapat menggalas tanggungjawab itu. 

Pengasas dedah Zumba tak boleh kuruskan badan, hanya keseronokan

SEBUT sahaja nak kurus, pastinya kawan-kawan ajak sertai aktiviti Zumba.

Boleh bahagia kahwin muda asalkan tahu tanggungjawab - Hisyam Hamid

MELAYARI bahtera perkahwinan pada usia muda bukan lagi perkara asing dalam kalangan masyarakat kita hari ini. Namun kurangnya kefahaman dan ilmu mengenai tanggungjawab individu berstatus suami atau isteri boleh memudaratkan hubungan itu hingga menyebabkan berlakunya perceraian.

Tip kesan kanser payudara

TENTU sekali ia dianggap berita duka jika seorang wanita itu disahkan menghidap barah payudara. Manakan tidak, ia dilaporkan menjadi faktor utama yang menyebabkan kematian akibat kanser dalam kalangan kaum hawa.

Bekas guru tadika tak anggap kanser punca hilang payudara, tapi percaya Tuhan 'ambil' sesuatu yang rosak

KANSER payudara adalah antara pembunuh utama kaum wanita di negara ini. Namun, ia tidak melunturkan semangat Kamalambikai untuk berjuang melawan penyakitnya.

Sejak usia tiga tahun, jemari Luth Irfan bentuk karakter kartun umpama pro!

"APA yang ada dalam mindanya, itulah yang akan diterjemahkan kerana dia memang obses dengan clay." Itulah kelebihan anak syurga Luth Irfan Irwan.