PFA lepaskan Muhammad Zafuan serta-merta

Zafuan Azeman diperkenalkan sebagai pemain baharu PFA pada 4 Januari lalu. - Foto Twitter Official PERLIS Northern Lions. ‏

KUALA LUMPUR: Persatuan Bola Sepak Perlis (PFA) mengambil keputusan untuk melepaskan pemain skuad Bawah 19 tahun kebangsaan, Muhammad Zafuan Azeman setelah mencapai kata sepakat dengan pemain berkenaan.

PFA dalam satu kenyataan memaklumkan Muhammad Zafuan akan dilepaskan kepada Pulau Pinang dengan serta-merta atas persetujuan bersama kedua-dua pihak tanpa sebarang syarat.

"Langkah ini diambil kerana Muhammad Zafuan memerlukan lebih banyak peluang bermain untuk merealisasikan impian beliau untuk beraksi di luar negara pada masa depan," jelas PFA.

Pemain kelahiran Kangar itu sebelum ini dilaporkan menandatangani kontrak dengan PFA pada awal bulan ini, namun netizen mendakwa pemain berkenaan beraksi dengan pasukan Pulau Pinang pada satu aksi persahabatan, baru-baru ini.

Muhammad Zafuan sebelum ini menjalani latihan percubaan selama dua bulan dengan kelab Serie B, Venezia FC selama dua minggu, namun mengambil keputusan kembali ke tanah air kerana kelab Itali berkenaan dikatakan tidak memberi jawapan balas. - BERNAMA

Muhammad Zafuan, PFA

Artikel Lain

Sah! GRS menang majoriti mudah PRN Sabah