Chelsea sedia tawar kontrak lumayan buat Hudson-Odoi, tak mahu terlepas ke Bayern Munich

Callum Hudson-Odoi. Foto Reuters

CHELSEA bersedia menjadikan Callum Hudson-Odoi sebagai salah satu pemain bola sepak remaja dengan bayaran terbaik dunia untuk mengekalkannya di kelab itu.

Bayern Munich mempunyai hasrat untuk mendapatkan pemain berusia 18 tahun itu dengan ketara pada bulan ini.

Tawaran terbaharu kelab Jerman itu bernilai £35 juta (RM186.87 juta), satu bayaran yang luar biasa memandangkan Hudson-Odoi belum memulakan satu permainan dalam Liga Perdana Inggeris.

Remaja itu difahamkan berminat dengan perpindahan ke Bundesliga kerana dia merasakan Bayern lebih cenderung memberi peluang lebih baik buatnya.

Bagaimanapun, Chelsea melakukan usahanya yang terakhir untuk menghalang Hudson-Odoi daripada meninggalkan Stamford Bridge bulan ini dengan menawarkan kontrak baharu yang lumayan, yang membuatkan dia setanding dengan bakat-bakat dunia lain.

Sportsmail difahamkan bahawa kelab itu sanggup menawarkan Hudson-Odoi satu perjanjian baharu bernilai minimum £50,000 (RM266,946) seminggu, meningkat sehingga £70,000 (RM373,718) seminggu sekiranya dia memenuhi sasaran tertentu.

Hudson-Odoi, yang dibesarkan di Wandsworth di London, England kini memperoleh pendapatan dalam lingkungan £22,000 (RM117,459) seminggu.

Perjanjian itu menunjukkan betapa seriusnya Chelsea untuk mengekalkan bintang mereka di kelab itu. - Dailymail UK

Klik

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Artikel Lain