PKNP, Sarawak gagal daftar syarat wajib 20 pemain

Mohd Shazli Shaik Mohd

PETALING JAYA: Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) mengesahkan pasukan Liga Super, Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP) dan wakil Liga Premier, Sarawak gagal mendaftarkan senarai wajib 20 pemain pada pendaftaran awal pada Khamis.

“Buat masa ini semakan yang dibuat oleh unit pertandingan untuk pasukan Liga Super hanya ada satu pasukan yang tidak melengkapkan proses pendaftaran iaitu PKNP.

“Berdasarkan semakan unit pertandingan mendapati PKNP belum mendapatkan perjanjian sementara dua pemain dari Perak.

“Jadi sekarang ini PKNP hanya daftar 18 pemain sahaja yang mana sepatutnya wajib mendaftar 20 pemain pada pendaftaran awal ini.

“Bagi Liga Premier, pasukan Sarawak hanya menghantar pendaftaran 15 pemain dan ada baki lima pemain masih belum didaftarkan.

“Kita telah membuat semakan dan buat masa ini maklumat yang diterima dari Sarawak mengatakan beberapa dokumen pemain masih tidak lengkap,” kata Ketua Pegawai Operasi MFL, Mohd Shazli Shaik Mohd pada Jumaat.

Dalam perkembangan sama, MFL berharap insiden ini tidak akan berulang di masa akan datang selepas setiap pasukan yang bertanding di Liga Malaysia (Liga-M) telah diberikan butiran terperinci sebelum sepak mula.

Kegagalan PKNP dan Sarawak syarat daftar 20 pemain akan dibawa ke pengetahuan Ahli Lembaga Pengarah MFL bagi membincangkan hukuman yang sesuai diberikan.

“Ini satu perkara yang serius kerana MFL telah memaklumkan perkara ini lebih awal dan kita bertemu dengan setiap pasukan, mengadakan taklimat dan bertemu terus tetapi malangnya perkara ini masih berlaku,” tambah Shazli.

Kesemua 24 pasukan Liga Super dan Liga Premier wajib mendaftarkan 20 pemain pada 10 Januari lalu manakala senarai lengkap 30 pemain pada 20 Februari depan.

Mohd Shazli Shaik Mohd

Artikel Sebelum

Faris sarung jersi Perlis

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain