Ibrahimovic Akan Berpindah Ke MLS - Sukan | mStar

Ibrahimovic Akan Berpindah Ke MLS

Zlatan Ibrahimovic. - AFP

ZLATAN Ibrahimovic telah bermain perlawanan terakhirnya untuk Manchester United, dan ada sumber memberitahu ESPN FC bahawa dia hampir menandatangani perpindahan ke Major League Soccer minggu ini.

Ibrahimovic, 36, menandatangani perpindahan percuma daripada Paris Saint-Germain pada 2016 dan tidak bermain untuk United sejak ditukar semasa cabaran menentang Burnley pada 26 Disember.

Bukan hanya itu, dengan kontrak kurang daripada empat bulan di Old Trafford, sumber memberitahu ESPN FC bahawa pengurus United, Jose Mourinho telah membenarkan Ibrahimovic meninggalkan kelab itu sekarang untuk menandatangani kelab MLS.

Sumber memberitahu, bahawa Galaxy yang telah lama mengintai Ibrahimovic selepas dia bertekad untuk meneruskan kerjayanya sebaik kembali daripada kecederaan lutut serius di United awal musim ini.

Ibrahimovic menjaringkan 29 gol dalam 53 penampilan bersama United, termasuk dua di Piala EFL ketika memenangi final menentang Southampton musim lalu.

Ibrahimovic kini bersedia untuk meneruskan kerjayanya dalam Liga Perdana Inggeris dan pengumuman tentang masa depannya dijangka akan dibuat sebelum hujung minggu ini.

Ibrahimovic berkata pada awal bulan ini bahawa dia tidak menolak kemungkinan persaraannya untuk bermain di Sweden pada Piala Dunia di Rusia nanti. - Global ESPN

Zlatan Ibrahimovic

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain