Pandelela Janji Lakukan Terbaik Di London

Pandelela Rinong.

PETALING JAYA: Ratu terjun negara, Pandelela Rinong yang baru sahaja memenangi pingat perak pada pusingan kedua Kejohanan Siri Dunia FINA di Dubai berjanji akan melakukan yang terbaik pada pusingan seterusnya di London pada 25 hingga 27 April ini.

"Saya tidak meletakkan harapan yang tinggi pada kejohanan tersebut, tetapi saya berjanji akan buat yang terbaik dalam kejohanan itu nanti," katanya selepas Majlis Anugerah Persatuan Penulis-penulis Sukan Malaysia (SAM)-100Plus-KBS 2013 di sini, Khamis.

Sebagai persediaan ke London, katanya beliau sedang menjalani latihan untuk memantapkan lagi kemahiran terjunannya.

Pandelala juga memuji prestasi atlet muda terutama Muhammad Nazreen Abdullah yang dilihat antara penerjun pelapis yang berpotensi mengharumkan nama negara dalam sukan terjun pada masa depan.

Muhammad Nazreen, 15, dinobatkan atlet remaja terbaik pada majlis anugerah tersebut berdasarkan prestasi cemerlang beliau ketika penyertaan Sukan SEA di Myanmar, Disember lepas.

Beliau memenangi dua pingat emas dalam acara 10m platform individu dan 10m platform seirama bergandingan dengan Ooi Tze Liang.

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Artikel Lain