Beckham Kini Bukan Lagi Pemain Termahal Liga Bolasepak Amerika

DAVID Beckham kini bukan lagi pemain bolasepak dengan pendapatan paling tinggi dalam Liga Amerika (MLS) apabila pendapatannya dipotong sehingga 40% dalam kontrak baru yang ditandatanganinya bersama Los Angeles Galaxy.

Ekoran pemotongan tersebut, bekas kapten skuad kebangsaan England itu kini hanya memperolehi pendapatan asas AS$3 juta setahun dengan jaminan pampasan sebanyak AS$4 juta, demikian menurut data yang dikeluarkan oleh Kesatuan Pemain-Pemain MLS.

Bekas kapten Arsenal, Thierry Henry yang kini bermain untuk New York Red Bulls telah menggantikan tempat Beckham sebagai pemain paling tinggi menerima bayaran dalam MLS iaitu sebanyak AS$5 juta setahun dengan pampasan total berjumlah AS$5.6 juta.

Sebelum menandatangani kontrak baru bersama Galaxy, Beckham menerima pendapatan sebanyak AS$6.5 juta atau AS$32.5 juta selama lima tahun.

Kontrak tersebut telah tamat pada penghujung musim lalu.

Selain Beckham dan Henry, seorang lagi pemain ternama yang turut memperolehi pendapatan yang agak lumayan bermain di MLS ialah Robbie Keane.

Keane yang bermain untuk Galaxy bersama Beckham menerima sekitar AS$3.5 juta semusim.

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain